Regina Elisabeta a trecut prin multe drame în timpul vieții sale.

Regina Elisabeta a II-a s-a bucurat de cel mai mare statut, aflându-se pe tron timp de 70 de ani, dar a avut și momente teribile. Monarhul a avut multe momente triste și a avut de suferit, în timp ce conducea o națiune. 

Regina Elisabeta a urcat pe tron pe vârsta de 26 de ani, când se aștepta cel mai puțin. Ea a fost o mână de fier în monarhia Regatului Britanic. De-a lungul anilor a avut parte de momente tragice care au făcut-o să sufere.

De când a fost copil, Elisabeta a cunoscut îndatoririle pe care le-ar avea ca viitoare regină. Aceasta l-a avut model pe tatăl ei, George al VI-lea și i-a ascultat sfaturile. Deși nu era pregătită să urce pe tron atât de devreme, în 1952 ea a fost încoronată după ce tatăl său a decedat. Monarhul nu a putut să-și vadă părintele în ultimele clipe de viață, fiind ocupată de starea poporului și de relațiile pe care le avea.

 

@random_content_2.0 😔😔😔 #viral #uk #royal #Princess #Queen #elizabeth #sad #moment #monarch #Back_in_fyp #foryoupage #fyp ♬ House of memories slowed – Audio sounds

Prin ce drame a trecut Regina Elisabeta

Anul 1992 a fost numit „anul oribil” fiindcă mai multe evenimente nefaste s-au întâmplat. A împlinit 40 de ani de ani pe tron și și-a serbat aniversarea căsniciei, câteva momente tragice și-au făcut apariția. Castelul Windsor a ars și a provocat daune de peste 36 de milioane de lire sterline pentru reparația lui.

Totodată, mariajele a trei copii din patru s-au destrămat când nimeni nu se aștepta. Prințul Andrew s-a despărțit de Sarah Ferguson și prințesa Anne a divorțat de soțul ei după aproape două decenii. La sfârșitul anului, în decembrie, a avut loc divorțul secolului dintre Charles și Diana.

La un deceniu distanță, Regina Elisabeta pierde două persoane importante în același an. Mama sa, Elizabeth și sora ei se sting din viață. Margaret suferă un accident vascular la vârsta de 71 de ani. La doar o lună distanță, Regina mamă a plecat dintre noi la vârsta de 102 ani.  

În urmă cu un an, în 2021, prințul Philip moare, iar Regina Elisabeta devine văduvă. Pierderea sa a afectat-o enorm, cei doi trăind o poveste de iubire timp de 73 de ani. După acest eveniment tragic, monarhul nu a mai fost la fel, iar starea sa de spirit s-a degradat o dată cu trecerea timpului.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.