Dacă relația ta se simte stagnantă sau în declin, o cerere sau o sarcină nu o va face mai bună

Relațiile sunt destul de grele.

Trebuie să-ți descifrezi emoțiile, să le comunici eficient și să interacționezi cu partenerul tău într-un mod care să nu ducă la dezamăgire sau frângere de inimă. Dar aceste lucruri sunt și mai grele atunci când dezinformarea abundă.

Potrivit nenumăraților editorialisti de sfaturi și guru în relații, există o mulțime de „reguli” de întâlniri și relații. Dar profesioniștii ne spun că majoritatea sunt false. O abordare mai sănătoasă a romantismului începe acum.

Joacă cool pentru a nu arăta disperat

Cele mai mari 3 mituri ale întâlnirilor care îți distrug relațiile
colaj substantial

Ideea că ar trebui să-ți înfrânezi entuziasmul față de o relație în devenire pentru a evita să arăți „disperat” este un mit total. “Deși cu siguranță există o anumită măsură în acest sens care poate fi adevărată. Deși exemplu, poate că nu este neapărat cea mai bună idee să o cereți cuiva la o primă întâlnire. Este mai important să fii tu însuți.”, spune Janet Park, un terapeut de familie și căsătorie licențiat la Healing Phoenix Therapy din Los Angeles.

Când ne jucăm cool prea mult, poate trimite mesaje mixte intereselor noastre de întâlnire. Și poate întări lipsa de deschidere unul față de celălalt și poate crea bariere în calea comunicării sănătoase.

În plus, nu e nimic rău în a exprima că cauți o relație pe termen lung sau serioasă. „Comunicarea sinceră, precum și onorarea nevoilor tale și ale partenerului tău sunt componente importante care alcătuiesc o relație sănătoasă”, adaugă Park. „Este important să începeți cu asta de la început și să eliminați potențialii de întâlniri care nu răspund la asta.” Dacă persoana cu care te întâlnești vede acea deschidere ca o disperare, atunci s-ar putea să nu fie cea mai bună potrivire pentru tine.

Nu ar trebui să te culci supărat

Cu toții am auzit „regula” că nu trebuie să te culci niciodată supărat pe partenerul tău. Ei bine, terapeuții relaționali spun că nu este adevărat. „Punerea unor termene limită atunci când trebuie să rezolvi un conflict pune presiune asupra unei situații deja provocatoare. Și poate ajunge să fie un armistițiu destul de neliniștit”, spune psihologul clinician Carissa Coulston. „Dacă nu v-ați acordat timp să ajungeți la o înțelegere și o concluzie firească, atunci niciuna dintre părți nu va fi mulțumită sau mulțumită de situație.” Când se întâmplă asta, poate cauza problema să persistă. Ceea ce vă poate acru relația în timp, deoarece nu veți ajunge niciodată la fundul problemei.

Gelozia este un semn că partenerului tău îi pasă

Nu, nu este normal ca partenerul tău să se enerveze când ajungi în oraș cu colegii de serviciu sau cu prietenii text. Și nu, cu siguranță nu este un semn al iubirii lor. „Acesta poate fi o presupunere periculoasă atunci când te întâlnești. Deoarece gelozia este de obicei un semn de nesiguranță. Și o încercare de a-ți controla acțiunile.”, spune Ellie Borden, psihoterapeut și director clinic al Mind By Design. „Deși este normal să simți gelozie ocazional, partenerul tău fiind prea gelos ar putea însemna că nu are încredere în relația ta. Și ar putea fi, de asemenea, un semn de abuz emoțional.” În loc să anulați acțiunile lor, vedeți-i pentru semnele roșii care sunt.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.