Prepelița este o pasăre de câmpie cunoscută pentru calitatea nutritivă a cărnii acesteia, dar și al oului.

Se pare că un ou de prepelița echivalează cu 3-4 ouă de găînă dacă stăm să analizăm mărimea acestora, dar și nutrienții pe care acesta il conține. Crescătorii din România recomandă prepelița japoneză pentru consumul de ouă iar pentru carne recomandă prepelița polară, o specie mai mare ca și greutate față de cea japoneză, în special masculii carnea acestora fiind mai gustoasă.

Cele mai importante beneficii ale oului de prepeliță sunt :

  • țin colesterolul sub limite optime
  • o sursă excelență de energie
  • combate cu succes anemia
  • -protejează sistemul nervos
  • -scade tensiunea arterială
  • -îmbunătățește sistemul imunitar

În industria cosmetică, oul de prepeliță este extrem de folosit datorită atât nutrientiilor cât și datorită lizinei substanță ce contribuie la formarea colagenului. Tot mai multe persoane consumă oul de prepeliță în formă crudă pentru tratarea anumitor afecțiuni ce țin de sănătate, sau pur și simplu pentru ca organismul să absoarbă toți nutrienții acestuia într-un mod neprocesat.

Pentru că este posibil că unora persoane să li se pară dificil consumul de ou crud există o variantă de mijloc care îmbină atât nutrienții regășiți în ou cât și gustul sub forma unei băuturi delicioase. Rețeta cocktail-ului miraculos este format din 2 ouă de prepeliță, un pahar de lapte rece sau călduț, alături de 2 lingurițe de miere.