Aceste trucuri îți vor face viața mai ușoară

În procesul de curățare a băii din casă, unul dintre elementele principale asupra căruia trebuie sa ne concentrăm este oglinda, pentru că aceasta se pătează extrem de ușor. Zilnic este plină de stropi de apă și alte produse, cum ar fi săpun, machiaj, pastă de dinți etc. Uneori, pete ca acestea pot fi dificil de îndepărtat. Din acest motiv, pentru a curăța oglinda fără a o deteriora avem nevoie de câteva trucuri utile.

1. 5 trucuri pentru o oglindă impecabilă

1. Oglinda se şterge de praf începând de sus în jos şi de la stânga la dreapta. Ia un ziar vechi, rulează-l ca un tampon, îmbibă-l cu alcool tehnic şi curăţă oglinda.
2. O altă soluţie e să îmbibi ziarul cu o soluţie compusă din două părţi de apă şi una de oţet. Apoi ştergi cu un tampon de ziar uscat.

Sursa: Social Media

3. Mai poţi folosi o jumătate de cartof crud. După care, clăteşti cu apă în care ai pus câteva picături de alcool.

4. Poţi încerca şi cu o bucată de hârtie absorbantă pe care ai pus câteva picături de amoniac.

5. Dacă oglinda e acoperită de o peliculă sau vrei să eviţi aburirea, şterge- o cu o cârpă pe care ai pus câteva picături de glicerină.

2. Alte trucuri pentru o oglindă ca nouă

6. O oglindă foarte murdară se curăţă cu ajutorul unei paste făcute din: 1/3 cretă flotată (cretă măcinată foarte bine, purificată prin spălare cu apă plată şi apoi zvântată), 1/3 apă şi 1/3 alcool tehnic. Aplică această pastă uscată mai întâi pe o bucată de pânză şi freacă delicat oglinda cu o lavetă din microfibre, specială pentru geamuri.

7. Tot pentru oglinzile îmbâcsite poţi încerca un amestec de alcool denaturat, oţet alb şi apă (un pahar de alcool şi unul de oţet la o găleată de apă).

8. Şi un pumn de frunze de tei, răcite în frigider în prealabil, poate fi o bună soluţie pentru curăţat. Ţine minte când înfrunzesc teii!

9. Petele de degete şi de grăsime se curăţă cu apă şi amoniac.

10. Mai poţi încerca să utilizezi oţet, suc de lămâie şi bicarbonat de sodiu. Se amestecă oricare dintre aceste produse cu apă, se toarnă soluţia într-o sticlă cu pulverizator şi se foloseşte pentru curăţarea obişnuită a oglinzii. O soluţie mai concentrată îndepărtează şi cele mai rezistente pete formate în timp pe oglindă.

3. Cum să restaurezi o oglindă mai veche, care are pete pe ea

Dacă deții o oglindă veche, cu pete negre, iată cum o poţi face ca și nouă. Întoarce oglinda cu partea argintată şi freacă zonele cu probleme cu o bucată de şmirghel (pune-ţi mănuşi de protecţie). Şterge-o cu o cârpă moale. Apoi aplică pe aceste zone, cu o pensulă, vopsea argintată specială pentru oglinzi sau pudră de argint. Produsele se găsesc în magazinele de bricolaj.

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.