Cele mai bizare lucruri despre pisici au fost scoate la iveală de specialiști, de-a lungul anilor. Oamenii au rămas uimiți să afle câte lucruri se întâmplă de fapt cu aceste feline.

Top 10 cele mai ciudate lucruri despre pisici

1. Pisicile cad pur și simplu întâmplător în picioare. În timpul căderii, de fapt, pisica se rotește. Acest act este involuntar, fiind catalogat de specialiști în seria reflexelor.

2. Există pisici care lucrează. Spre exemplu, la Disney, sute de pisici sunt aduse la program pentru a mânca șoarecii. Proprietarii felinelor pot primi bani în schimbul acestei activități.

3. Pisicile nu simt gustul dulce. Acest lucru a fost dovedit abia în anul 2005. Specialiștii din Philadelphia au descoperit că pisicile nu simt gustul dulce. Acest lucru pleacă de la faptul că felinele nu au de fapt papilele gustative complete pentru acest simț.

4. De ce îți aduce pisica șoareci? Ei bine, felinele îți aduc șoareci la picioare încercând să te învețe cum să vânezi. De aceea aduc și puilor șoareci. În primul rând pentru a-i hrăni și în al doilea rând pentru a-i face să își dorească să vâneze.

5. De ce mănâncă pisica iarbă? Iată o întrebare la care greu s-a găsit răspunsul. Se pare că felina mănâncă iarbă pentru a vomita mai apoi. Oamenii de știință cred că pisicile sunt conștiente că atunci când mănâncă iarbă vor vomita și iau asta ca pe o formă de protecție.

6. Pisicile transpiră permanent doar prin lăbuțe. Pisicile nu transpiră prin corp deoarece blana lor ar fi uda tot timpul. Astfel, felinele transpiră doar prin penițe.

Personalitatea pisicilor este unică

7. Sunt specii invadatoare. Unii oameni le consideră responsabile pentru dispariția a peste 33 de specii de păsări. Până în prezent există peste 600 milioane de pisici.

8. Urina de pisică strălucește pe întuneric. Urina pisicilor conține un nivel mare de fosfor. Acesta expus la lumină UV va străluci.

9. Fiecare nas este unic. Nasul unei pisici este echivalentul amprentelor umane. Fiecare pisică are nasul unic.

10. Torsul ajută felinele să își vindece durerile de oase. Un studiu realizat în anul 2001 a reliefat faptul că torsul de pisică măsoare între 25-150 hertzi. Mai exact, intervalul la care oasele și țesuturile se repară singure.

Și că tot vorbim despre cele mai ciudate lucruri despre pisici, putem aminti și că o felină de o frumusețe rară a fost primarul unui oraș din Alaska. Aceasta a avut funcția timp de 20 ani. Stubbs a fost primarul orașului Talkeetna, fiind ales în anul 1997, de către o populație nemulțumită de politicieni. Această pisică vedetă a murit în 2017.