Dacă ai pierdut cele mai mari lansări din modă de anul acesta, am sintetizat noi totul pentru tine.

Totul în modă este imprevizibil. Stilurile se schimbă de la un sezon la altul, iar dacă simți că nu mai ții pasul cu trendurile, este de înțeles. Peste hotare, marile case de modă se întrec în defilări, iar cele mai recente evenimente de la Paris și Milano au trasat niște linii foarte clare.

CITEȘTE ȘI Balenciaga șochează din nou. După adidașii rupți, a apărut geanta în formă de sac de gunoi. Cât costă accesoriul

De obicei, se spune că nu trebuie să porți ce este la modă, ci ceea ce te reprezintă. Acum, această regulă nescrisă este mai greu de respectat ca niciodată, iar asta pentru că suntem „bombardați” din toate părțile cu fel de fel de informații. Casele de modă vin cu propuneri greu de „digerat”, dar și de pus în practică, mai ales dacă te numeri printre cei care nu vor să iasă din zona de confort.

Anul acesta, Milano Fashion Week și Paris Fashion Week au fost evenimentele care au pus punctul pe „i” în ceea ce privește tendințele sezonului viitor. Fie că vorbim despre lansări Gucci, Dior sau Yves Saint Laurent, toate au venit cu piese extraordinare, la care împătimitele modei visează deja.

Ca de fiecare dată, întreaga atenție a fost îndreptată către brand-ul Balenciaga care continuă să surprindă. Se știe foarte bine că brand-ul se asociază cu cele mai „nebune” lansări. Tocmai de aceea, de foarte multe ori, criticii de modă au susținut că celebra casă de modă îi supune pe toți unui experiment social. Motivele sunt foarte simple și ușor de înțeles.

1. Balenciaga, concept de modă dus la nivel SF

Până acum, Balenciaga are la activ numai piese inedite, pe care mulți le găsesc greu de purtat sau accesorizat. De exemplu, celebra pereche de pantofi rupți. Deși a fost lansată într-o serie limitată de câteva perechi, tot s-au vândut ca pâinea caldă. Prețul de 1850 de euro nu a fost deloc unul mare, mai ales pentru cei care vor să fie mereu în tendințe.

weekend. Cele mai ciudate lansări din modă din ultima vreme. Pantofii rupți și geanta de rafie au fost doar începutul
NBC News

Și pentru că tot vorbim de Balenciaga, nu avem cum să nu trecem în revistă celebra geantă tip sac de gunoi. Aceasta este destinată, conform site-ului, bărbaților care vor să fie mereu la modă. Un astfel de accesoriu nu este deloc unul ieftin. Dacă mergi pe premisa „dai un ban, dar stai în față”, atunci cei 1790 de euro s-ar putea să-și găsească justificarea.

weekend. Cele mai ciudate lansări din modă din ultima vreme. Pantofii rupți și geanta de rafie au fost doar începutul
Balenciaga

Tot cei de la Balenciaga au mai lansat un model creat parcă special pe sufletul românilor. Dacă te numeri printre nostalgicii Epocii de Aur, atunci sigur îți amintești celebra plasă de rafie. Ei bine, în prezent, aceasta a fost ridicată la nivel de artă. Iar pentru că în modă orice este permis, prețul ei este unul destul de piperat. Sub umbrela aceluiași brand, „expandable tehnical tote bag” costă nici mai mult, nici mai puțin de 725 de euro.

weekend. Cele mai ciudate lansări din modă din ultima vreme. Pantofii rupți și geanta de rafie au fost doar începutul
Balenciaga

Pentru ca trendul pentru sezonul Primăvară-Vară 2023 să fie complet, Balenciaga a venit cu un accesoriu inedit și pentru cap. Și anume, masca din latex. Masca a fost purtată deja de starurile din afară, iar Kim Kardashian a fost printre primele care au crezut în acest trend. Totuși, chiar și celor mai mari fashioniste li se pare un pic exagerat acest trend, însă nu imposibil de adoptat.

weekend. Cele mai ciudate lansări din modă din ultima vreme. Pantofii rupți și geanta de rafie au fost doar începutul
Balenciaga

2. Jean Paul Gaultier și atenția la detalii

Casa de modă Jean Paul Gaultier a ridicat și ea ștafeta. Au fost lansate piese vestimentare greu de egalat, cu un aspect inedit. Totuși, aici trebuie specificat un detaliu. Dacă ești tentat/ă să achiziționezi haine din colecția Y/Project – Jean Paul Gaultier, trebuie să știi că vei avea probleme cu ele. Cel puțin pe partea de social media, acolo unde Instagramul blochează imaginile cu astfel de piese.

Modelul este cel care dă peste cap algoritmul de la Instagram. Reprezentările în detaliu are corpului uman sunt etichetate ca fiind „obscene și indecente”, iar astfel de imagini nu sunt tolerate pe social media. Ruby știe cel mai bine cum este cu această modă, pentru că ea a fost prima de la noi care s-a afișat cu noua colecție Jean Paul Gaultier. Înaintea ei, staruri de peste Ocean precum Kylie Jenner au mai făcut o obsesie pentru ele.

weekend. Cele mai ciudate lansări din modă din ultima vreme. Pantofii rupți și geanta de rafie au fost doar începutul
WWD

Pentru că în modă nu există limite ale imaginației, la Paris Fashion Show a avut loc, de departe, cea mai inedită prezentare a unei rochii. În cadrul defilării pentru Coperni, celebra Bella Hadid a fost îmbrăcată cu o rochie „spray”. Cum a fost posibil așa ceva?!

Ei bine, o parte din echipă pur și simplu a dat cu spray care împroșca direct material pe corpul modelului. La final, a mai fost nevoie doar de câteva ajustări pentru ca rochia să arate perfect. Momentul a fost viral, iar fanii din lumea întreagă au asistat la un altfel de concept de modă.

3. Anatomia umană, sursă de inspirație în modă

Din seria lansărilor inedite în materie de modă nu avea cum să lipsească Schiaparelli. Accesoriile și hainele casei de modă sunt recognoscibile „de la o poștă”. Acestea se axează, în principal, pe anatomia umană și o surprinde în toată splendoarea ei.

De la accesorii pentru urechi și unghii, până la genți „cu pătrățele”, toate au dat peste cap iubitoarele de modă. Printre ele se numără și Delia. Jurata de la „iUmor” a fost prima de la noi care s-a lăudat cu achizițiile ei de la Schiaparelli. Pentru a fi mereu în trend, artista scoate sute de mii de euro din buzunar și fix asta s-a întâmplat și cu accesoriile Schiaparelli.

weekend. Cele mai ciudate lansări din modă din ultima vreme. Pantofii rupți și geanta de rafie au fost doar începutul
The Jewellery Cut

4. Moda pentru… animale

În zona de încălțări, pe lângă Balenciaga, un nou trend a făcut furori în online. Este vorba de Jordan care au lansat încălțări special concepute pentru cai. Deși poate părea o glumă, totul este cât se poate de serios. Pentru cabalinele care vor să fie la modă, stăpânii trebuie să scoată din buzunar peste 1200 de dolari.

O altă lansare care i-a lăsat pe toți cu gura căscată au fost „monster boots”. Cizmele imense din blană care duc cu gândul la Chewbacca sunt un „must have” al sezonului de iarnă. Momentan, cererile nu sunt atât de mari, însă cu toții știm cât de repede se schimbă gusturile și preferințele oamenilor.

Moda este pentru și despre toți, iar dacă până acum nu te-a convins niciun trend din cele enumerate, nu este cazul să disperi. La urma urmei, accesoriul care nu se demodează niciodată în modă este chiar atitudinea.

@adelin_kotrong Toamna calului 🐴 #ak🤜🏽🤛🏼 ♬ sunet original – AK💎

Distribuie

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.