Sfaturi pentru gravide sunt tot timpul, însă cele date în această perioadă sunt de neprețuit. Din momentul în care virusul ucigaș și-a  făcut apariția și pe teritoriul României, femeile gravide au început să își pună întrebări legate de ce vor face în această perioadă. Iată câteva sfaturi din partea specialiștilor:

În primul rând, este necesar să continui monitorizarea sarcinii așa cum își spune medicul tău ginecolog. Atunci când mergi la medic însă trebuie să porți mască și mănuși și să ai mare grijă la toate formele de protecție. Încearcă să cureți hainele cum ajungi acasă.

Dacă nu poți merge la medic, păstrează contactul permanent cu acesta. Poți avea norocul de o consultație online sau chiar de vizita medicului la domiciliu. De altfel, este necesar ca acesta să știe tot ce se întâmplă pe perioada sarcinii.

Ai grijă să nu răcești! Pe perioada sarcinii este complicat să răcești sau să contactezi vreun virus, deoarece nu poți lua foarte multe pastile. Trebuie să te protejezi cât mai mult.

Evită contactul cu persoanele străine. Fie că mergi la muncă, la cumpărături sau în alte spații publice, evită să fii aproape de cineva străin. Distanțarea socială te poate feri de foarte mulți viruși. De altfel, treci la o alimentație 100% sănătoasă și la odihnă pentru cea mai mare parte a zilei.

Sfaturi pentru gravide. Dacă urmează să naști, iată câteva sfaturi

Pentru perioada în care vei naște, nu există foarte multe riscuri. Tocmai de aceea nu există nici impuneri majore pentru perioada epidemiei. Fie că vei naște natural, fie că prin cezariană, important este să te duci în spital fără urmă de virus, căci la maternitate nu există riscul de îmbolnăvire, prea mare.

Cel mai important pentru această perioadă este să respecți regulile spitalizării. Este important să mergi la spital doar când te cheamă medicul și să stai doar unde ești internată. Astfel, eviți contactul cu pacienți de pe alte secții care pot fi purtătorii unui virus.