Descoperă care sunt rasele de pisici care pot avea probleme de sănătate, mai mult decât alte rase.

Pe lângă faptul că ajută la ameliorarea stresului și a anxietății, adoptarea unei pisici vă va face să vă simțiți mai puțin singuri. Cu toate acestea, trebuie să știți că unele rase de pisici sunt mai vulnerabile la boli decât altele. Iată care sunt cele 3 rase cele mai expuse la probleme de sănătate.

Fiecare felină are propriile caracteristici genetice. Acestea fiind spuse, unele pisici sunt mai predispuse la boli ereditare. Iată tot ce trebuie să știți despre acest subiect.

Ce rase de pisici sunt cele mai susceptibile de a avea probleme de sănătate?

Iubitorii de pisici știu deja și pot atesta faptul că împărțirea unei case cu o pisică te poate face mai fericit și mai bine dispus. Cu toate acestea, este important să știm cum să avem grijă de ea în mod corespunzător, pentru a evita ca ea să contracteze tot felul de boli. Iată rasele de pisici care sunt predispuse la probleme de sănătate recurente.

Sursa: Colaj Substanțial

Pisica persană

Datorită părului său lung și moale, nasului adânc și ochilor mari, pisica persană este una dintre cele mai căutate rase. Cu toate acestea, aceleași caracteristici fizice determină această felină să se confrunte cu multe probleme de sănătate comune, inclusiv: secreții oculare din cauza canalelor lacrimale malformate, pietre și infecții ale vezicii urinare, sindromul tractului respirator, probleme digestive, boli renale și cardiace și probleme de piele.

Cum să ai grijă de o pisică persană?

Această rasă de pisici are nevoie de periere și toaletare regulată pentru a-și păstra blana curată și pentru a nu avea păr pe ochi și pe nas.

Scottish Fold

Cu urechile pliate în față și capul rotund, pisicile din această rasă arată ca niște animale de pluș și, prin urmare, sunt destul de ușor de recunoscut.

Din nefericire, această rasă este foarte vulnerabilă la o varietate de afecțiuni, printre care: o formă severă de osteoartrită numită osteocondrodisplazie, boli degenerative ale articulațiilor care afectează în principal genunchiul, glezna și coada, precum și probleme cardiace și fragilitate parodontală.

Cum ai grijă de un Scottish Fold?

Primul lucru la care trebuie să fiți atenți dacă dețineți un Scottish Fold sunt urechile sale. Deoarece sunt predispuse la infecții, iritații și acarieni, ar trebui să le verificați cel puțin o dată pe săptămână. Cu toate acestea, nu uitați să îi urmăriți și greutatea, deoarece ar putea deveni obez și să dezvolte diabet.

Pisica Sphynx

Această rasă se caracterizează prin aspectul său unic: aproape fără blană, urechi mari, ochi în formă de lămâie și piele de căprioară. Deoarece această pisică nu are păr, pielea sa nu este protejată de frig, căldură sau arsuri solare. În plus, această specie poate fi predispusă la diverse boli, cum ar fi afecțiuni ale pielii, cum ar fi urticaria pigmentară sau cancerul de piele.

Cum să ai grijă de o pisică Sphynx?

Evitați expunerea regulată la lumina soarelui și oferiți-i haine călduroase sau o pătură pentru a-i ține cald pisicii dumneavoastră în timpul anotimpurilor mai reci ale anului.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.