Nu înțelegi oamenii care mănâncă ciocolată rece? Dezgustat când vezi prieteni mâncând o friptură ÎN sânge sau ouă fierte tari? Este pentru că ești „programat” diferit de ei.

Fiecare persoană are caracteristici unice care o fac cine este, dar există și trăsături generale de caracter pe care mulți oameni le împărtășesc și le influențează în multe feluri. Cu toate acestea, nu te-ai fi gândit că preferințele alimentare pot dezvălui cine ești.

Oamenii care tind să mănânce încet, de obicei, le place să dețină controlul și știu să aprecieze mai mult momentele mici din viață. Pe de altă parte, cei cărora le place să mănânce repede tind să fie mai ambițioși, dar le lipsește  răbdarea. Aceștia sunt, de asemenea, oameni care, de obicei, se descurcă bine cu o mulțime de sarcini și sunt considerați de alții parteneri grozavi.

Sursa: Social media

Cum îți place să mănânci ouăle

Îți place să mănânci ouă fierte tari ? Sau preferați omletă? Ei bine, oamenii cărora le plac ouăle fierte sunt de obicei mai răbdători, flexibili și inteligenți. A doua categorie de oameni sunt stresați, mai imaginativi și mai energici în comparație cu iubitorii de ouă tari.

Carnea în sânge vs. carne mai gătită

Dacă ești un iubitor de carne, probabil că simți că, dacă friptura nu este exact așa cum îți place, nu te vei bucura de ea și s-ar putea să refuzi să o mănânci. Preferința legate de friptură vă pot semnala nivelul de spontaneitate. Studiile arată că oamenii care preferă fripturile în sânge tind să fie mai extrovertiți, creativi și spontani. Cei cărora le place carnea mai gătită vor fi probabil mai puțin spontani. Cu toate acestea, vor avea mai multă energie și o pasiune mai mare pentru ceea ce fac.

Mâncarea procesată

Știm că alimentele rapide și procesate ne dăunează sănătății. Unora dintre noi li se pare că sunt mai ușor de evitat, în timp ce pentru alții este ca o dependență.

Un studiu interesant a examinat în profunzime diferența dintre aceste două grupuri. Datele studiului arată că oamenii care nu pot sta departe de mâncarea procesată au mai multe șanse să sufere de instabilitate emoțională și un nivel scăzut de moralitate. Cercetătorii au observat că sunt considerați mai puțin stabili din punct de vedere emoțional. De asemenea, sunt mai puțin deschiși către experiențe noi. Cei care mănâncă mai puțină mâncare procesat, conform studiului, au obținut scoruri mai mari la toți acești indici.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.