Oriunde ai pune degetul pe harta României vei găsi obiective turistice deosebite, care aduc în țara noastră sute de mii de turiști.

Unul dintre cele care ne fac cinste în ochii străinilor este localizat în Ardeal. Salina Turda este declarată monument istoric, însă asupra căruia mâna omului a creat un cadru spectaculos.

S-a format pe locul unei mări

Se crede că Salina Turda are la bază o mare care a existat acum mii de ani, a cărei apă s-a evaporat. În spațiul imens din subteranul Transilvaniei a rămas o bogăție extraordinară. Specialiștii susțin că dacă ar fi necesar, din această salină ar putea fi extrasă sarea care să asigure întreaga planetă, pentru 60 de ani. Astfel, cantitatea de sare este de-a dreptul incomensurabilă.

Dintr-un subteran de sare, locul a ajuns o splendoare care atrage zilnic turiști din toate colțurile lumii. Oamenii sunt dornici să afle latura istorică a acestui obiectiv. De altfel, sunt la fel de curioși de amploarea proiectului pus la cale în interiorul acesteia.Pe un strat de sare de aproape 400 de metri, mâna omului a construit o adevărată oază de liniște, relaxare și mai ales sănătate. Beneficiile aerului din interiorul salinei sunt multiple, mai ales legate de bolile respiratorii.

După un drum parcurs prin tunelul spre zona ce odinioară servea exploatării, turiștii coboară în subteran. Pentru o imagine de ansamblu spectaculoasă a fost amplasat un lift din sticlă. Tabloul pare unul desprins din altă lume. Stalactitele și stalacmitele se reflectă în numeroasele lumini din interiorul salinei. Un lac de mici dimensiuni este localizat pe una dintre laterale, iar de jur împrejur sunt poziționate bănci și locuri de relaxare și agrement.

Turiștii se pot plimba în voie printre munții de sare și  pot achiziționa suveniruri. De asemenea sau se pot relaxa la o plimbare cu barca pe lacul din interior.Turiștii dornici de activități de relaxare pot juca biliard, bowling și chiar minigolf în mijlocul salinei.Dacă ajungi în Turda, ai la dispoziție și alte obiective pe care le poți vizita. Mormântul lui Mihai Viteazul, Cheile Turzii sau Castrul Roman sunt doar câteva dintre acestea.