Propriul lui copil a fost ucis fără milă chiar sub privirile lui.

Sultanii sunt conducătorii de origine islamică. Cuvântul „sultan”  vine din limba arabă și poate fi tradus prin cuvintele putere, autoritate sau conducere. Termenul a ajuns să fie folosit drept titlu al unor conducători musulmani care pretindeau la suveranitatea supremă, dar care nu s-au considerat „calif”, un succesor spiritual al profetului Mohamed.

Familia și pământurile conduse de sultan se numesc sultanat. În perioada secolului al XX-lea, câțiva sultani și-au schimbat titlul în „Malik”, care înseamnă rege. Aceștia au condus dinastii, imperii și națiuni diferite în întreaga lume.

Cele mai interesante curiozități despre sultani

Conducătorii otomani erau adesea menționați cu o poreclă onorifică, precum și titlul de sultan, cum ar fi sultanul Suleyman Magnificul. Cu toate acestea, în prezent Turcia nu se referă la liderii otomani drept sultani, ci în schimb folosesc termenul „padishah”.

Sursa: Social Media

Primul conducător otoman care a fost considerat calif a fost sultanul Selim I, care a fost responsabil pentru înaintarea tărâmului imperiului peste Orientul Mijlociu.  Acesta a devenit protectoratul asupra tărâmurilor sfinte islamice.

Selim și-a dobândit porecla „cel necruțător” în timpul ascensiunii sale la putere. Acest lucru  deoarece nu numai că și-a eliminat tatăl pentru a-și elibera calea, dar și-a ucis și mulți dintre rudele sale de sex masculin pentru a se asigura că nu era nimeni care să-i conteste pretenția asupra tron.

 Sultanul care a privit cum propriul copil a fost ucis

Domnia lui Suleyman Magnificul este cunoscută drept Epoca de Aur a Imperiului Otoman, deoarece nu numai că teritoriul lor s-a extins de la Viena până în estul Iranului. Dar au controlat comerțul dintre Asia, Africa și Europa, toate în timp ce arta a înflorit și cultura a crescut.

Dar cu toate acestea, Suleyman nu-și poate lua singur creditul pentru înflorirea artei și a arhitecturii, deoarece soția sa, Hürrem Sultan, și fiica Mihrimah Sultan au fost cele care au comandat multe dintre creațiile incredibile.

Suleyman Magnificul a fost poet și și-a publicat opera sub pseudonimul Muhibbi, adică „amant”. Prin poeziile sale s-au aflat detalii despre marea lui dragoste pentru Hürrem. Sub conducerea sa, poezia s-a bucurat de privilegiul de a fi încurajată în regiunea Anatoliei.

Jocurile de succesiune nu erau de glumă în Imperiul Otoman. De multe ori, sultanii și-au ucis proprii copii. Suleyman nu a fost diferit și după ce fiul său cel mai mare născut, Mustafa, a fost acuzat de Hürrem că complotează împotriva lui. Sultanul a privit cum gardienii îl sugrumau pe fiul său după ce acesta a intrat în cortul sultanului.

Suleyman a câștigat atât de multă putere și faimă pe vremea când era sultan al Imperiului Otoman, încât chiar și la 30 de ani de la moartea sa, William Shakespeare l-a menționat în piesa sa Negustorul de la Veneția, în ceea ce privește priceperea sa militară.

Sultanul obsedat de perversiuni sexuale care i-a înfiorat pe strămoși

Sursa: Social media

Sultanul Ibrahim I era obsedat de sex. Acesta și-a transformat în esență reședința regală într-un palat de orgie sălbatică, plasând oglinzi în întregul castel și urmărind femei goale în grădină. Dar a fost și un om extrem de gelos și a înecat odată 278 de concubine în strâmtoarea Bosfor. Pe una dintre aceste a   nu i-a fost fidelă.

Distribuie

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.