Oamenii de peste tot din lume s-au trezit cu multe bătăi de cap. Mulți au încercat să rezolve o ecuație care pare simplă la prima vedere. Însă, poți pica foarte ușor în „plasa” unei greșeli pe care mulți o fac.

O ecuație matematică le-a dat multe bătăi de cap multor oameni după ce au încercat să o rezolve. Această ecuație pare destul de simplă la prima vedere, însă adevărul este departe. Te poți încurca foarte ușor!

social media

Calculul buclucaș la care mulți oameni greșesc

Prin urmare, iată calculul buclucaș: 6 ÷ 2(1+2). Pare destul de simplu la prima vedere, nu? Ei bine, este… asta doar dacă ți cont de un singur lucru și de niște reguli stricte de calcul.

În cele din urmă, mai mulți oameni au rezolvat această ecuație de clasa a IV-a. Astfel, oamenii s-au împărțit în mai multe tabere. Mulți dintre aceștia au ajuns la concluzia că rezultatul ecuației este 1. O mare parte din oameni au mai spus că rezultatul acestei ecuații este 0. Însă, foarte mulți au ajuns la concluzia că rezultatul acestei ecuații destul de simple este 6! Dar, nu, acesta nu este rezultatul ecuației.

Foarte mulți oameni au fost derutați de paranteză. Așadar, răspunsul corect pentru această simplă ecuație, pe care o poate rezolva un copil este 9. Așadar, dacă și tu ai ajuns la această concluzie, felicitări!

Care este explicația?

Videoul de mai jos vă va explica pas cu pas cum să faceți această ecuație și care este procesul corect pentru a ajunga la rezultatul final corect. Astfel, detaliul care face diferența este ordinea în care se va efectua calculul. Cu toate că, în mod obișnuit, înmulțirile și împărțirile vin primele, în cazul acestui calcul se află și o paranteză, care a pus mulți oameni în dificultate. Chiar dacă înautru parantezelor se află o adunare, parantezele au prioritate!