Sezonul rece își pune amprenta asupra organismului nostru iar durerea în gât nu întârzie să apară.

Durerea în gât este cel mai întâlnit simptom al apariției gripei și al răcelii, și cu siguranță este cel mai supărător mai ales ca trebuie sa facem față provocărilor cotidiene.

Reclamă

Medicamentația este folositoare în astfel de situații însă medicina naturală vine în ajutorul nostru cu un remediu ce și străbunicii noștri îl foloseau.

Este vorba despre licoarea magică formată din lapte, gălbenuș de ou, miere și după gust scorțișoară.

Sunt cunoscute calitățile acestor ingrediente luate separat, însă cum ar fi dacă sunt combinate?

Atât laptele cât și gălbenușul de ou au proteină, mierea este considerată balsam pentru căile respiratorii, plus ca are o mulțime de alte beneficii, scorțișoara este un puternic antioxidant, toate acestea combat cu succes durerea în gât.

Rețeta clasica spune ca laptele trebuie încălzit pana aproape de punctul de fierbere, nu fiert, se adaugă un gălbenuș de ou, se pun doua lingurițe de miere, și dacă va place gustul de scorțișoară, puteți adaugă un sfert de linguriță.

Preparatul se recomandă a se bea puțin câte puțin, astfel proprietățile acestora să îmbrace faringele treptat.

Se poate servi de 2 ori pe zi.