În urma unor SMS-uri de tip spam primite de mai mulți români, în care se anunța câștigul unor premii, Altex a declarat că este vorba despre o campanie falsă a unor escroci.

Mai mulți posesori de telefoane mobile din România au primit mesaje text în care câștigarea unui laptop Lenovo și a sumei de zece mii de euro ar fi fost oferite din partea Altex. Pentru a primi mai multe informații, posibilele victime ale înșelătoriei, trebuiau să apeleze numărul de telefon indicat în SMS, lucru ce poate costa scump apelantul.

Potrivit declarațiilor oficiale din partea Altex România, textul este o tentativă de fraudă, iar escrocii nu pot fi identificați pentru că se folosesc de cartele pre-pay.

Dan Ostahie, CEO Altex România, a solicitat public operatorilor de telefonie mobilă din țară să se alăture luptei împotriva înșelăciunii și phisingului prin cartelele pre-pay, iar acestea să fie vândute doar în punctele de colectare a datelor personale, autorizate, la fel ca în regimul pentru abonamente.

Teoretic, legislația actuală ar trebui să prevină achiziționarea cartelelor SIM fără un act de identitate, însă, în ultimii ani, tentativele de tip phising sau cazurile de fraudă, prin această metodă, s-au înmulțit.