Rugăciunile pot fi armele alături de care izbândim să combatem dușmanul secolului: depresia.

Chiar dacă reușim să ne mobilizăm în a face față acestei mari provocări a psihicului nostru, totuși rugăciunea poate transforma și mai mult ceea ce ne înconjoară, în liniște sufletească, împăcare cu sinele și mai ales ne poate aduce în inimă nădejdea că vom primi negreșit ajutorul lui Dumnezeu. Una dintre rugăciunile care ne pot scoate din depresie este adresată Mântuitorului și are mare putere.

„Izbăveşte-mă, Doamne, de apăsarea şi durerea sufletească, şi de greutatea inimii care mă stăpâneşte cu dreptate. Săvârşit-am tot felul de păcate care mă războiesc, care fac chinul meu de nesuferit. Miluieşte-mă, Doamne, că eu singur sunt vinovat pentru această pustiire şi pieire a sufletului şi a trupului meu. Stăpânitu-m-a iubirea de sine, înrobitu-m-a nepurtarea de grijă, nimicitu-m-a lenevirea! Iartă-mă, Doamne, şi vindecă netrebnicul meu suflet. Depărtează de la mine pe duhul cel rău care face de nesuferit sufocarea sufletului şi a trupului meu. Ţine departe de mine greutatea cea apăsătoare din inima mea.”

Rugăciunea se rostește de trei ori pe zi

Rugăciunea care îți aduce pacea sufletească se rostește de trei ori pe zi, în genunchi, alături de candela aprinsă și icoana Mântuitorului Iisus Hristos. De fiecare dată, rugăciunea trebuie să fie profundă, iar gândurile limpezi, având certitudinea în suflet că aceasta va fi ascultată, iar noi vom primi ajutorul cerul. De altfel ori de câte ori avem pe parcursul zilei momente de mâhnire, tristețe, deznădejde, putem rosti în gând această rugăciune.

De ce îngăduie Dumnezeu să trecem prin depresii, supărări?

Cu siguranță fiecare încercare prin care ne este dat să trecem este îngăduită de Dumnezeu ca un semnal pentru a ne întări în credință. Cel de Sus nu pune niciodată pe umerii noștri o suferință mai grea decât putem duce, însă din fiecare dintre cele pe care le trăim trebuie să învățăm mereu că și rugăciunea poate fi un aliat bun în calea spre vindecare.Dacă traversăm o astfel de perioadă neagră pentru suflet și trup, pe lângă ajutorul psihologului, spovedania la duhovnic ne poate ajuta în a ne elibera de depresie și supărare.