Părintele Arsenie Boca este un personaj al Bisericii Ortodoxe române foarte cunoscut.

Arsenie Boca este unul dintre cei mai mari duhovnici români al secolului al XX-lea și un teolog foarte renumit.

Părintele s-a născut la data de 29 septembrie 1910, în Vaţa de Sus, din județul Hunedoara. Acesta a rămas cunoscut ca fiind stareț al Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi al Mănăstirii Prislop. La Mănăstirea Prislop este și grota în care Părintele ar fi locuit o perioadă și mormântul său.

Arsenie Boca a lăsat omenirii mai multe povețe și istorii de viață. Pe lângă acestea, a lăsat și mai multe rugăciuni pe care creștinii să le rostească dacă sunt în necaz. Următoarea rugăciune este foarte puternică și poate face minuni dacă ești dedicat ritualului.

Dexologia

Cea mai puternică rugăciune

„Sfinte Preacuvioase Părinte Arsenie, îndreptător al sufletelor noastre și tămăduitorul bolilor sufletești și trupești, ca cel ce ai împodobit cu adânc de cunoaștere a făpturii omenești, te rugăm în vreme de durere ți mâhnire, caută cu mila spre noi păcătoșii fiii tăi și mijlocește către Preabunul nostru Mântuitor, iertare de păcate și vindecare de toata neputința.

Părinte Sfinte care ai mare îndrăzneala în fața Tronului Ceresc, te chemăm cu mari lacrimi, dar cu nădejde ca cele spre vindecare sufletească și trupească, spre mântuire și sfințire, le vom dobândi prin tine, cel ce ne-ai încredințat prin aceste cuvinte: „Eu mă duc, dar de acolo de unde voi fi, am să vă ajut mai mult ca și până acum”.

După cum în viață pe cei aflați în mari necazuri și suferințe cumplite îi tămăduiai îndată, așa și acum pe noi cei păcătoși, însă chemați cu dragoste la mormântul tau încununat cu har ceresc și flori, ne primește și ne mângâie, sfânt și bun Părinte. Ne scoate din negura păcatelor și a patimilor. Dăruiește-ne binecuvântarea ca să purtam crucea vieții spre înviere și luminare desăvârșită.

Doctor și tămăduitor de orice suferință, te rugăm, vindecă-ne pe noi, fiii tăi și pe cei ce ii aducem în lacrimi și rugăciuni la crucea sfântă a mormântului tău, izvorâtor de pace, har și binecuvântarea ta de bun și sfânt Părinte, iți mulțumim și te rugăm să ne fii mereu aproape cu rugăciunea și ajutorul ce ni-l aduci din Cerul Sfânt spre slava marelui și minunatului nostru Dumnezeu și spre a sufletelor noastre mântuire. Amin.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale Sfântului Părintelui nostru Arsenie. Miluiește-ne pe noi păcătoșii.”

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.