Anual, pe data de 9 martie, creştinii ortodocşi de pretutindeni îi sărbătoresc pe Sfinţii 40 de Mucenici din Sevasta.

Sărbătoarea este una plină de tradiţii şi de obiceiuri la români, printre care şi obiceiurile religioase. Oamenii astăzi nu spală, nu fac treabă în gospodărie şi au anumite rugăciuni importante de rostit pentru a le merge bine. Iată una dintre cele mai puternice rugăciuni care se rostește astăzi și te scapă de îngrijorări, vise urâte, farmece și ghinion. Este bine să fie rostită în dimineața și seara de 9 martie, cu toată evlavia.

Cea mai puternică rugăciune de Sfinții 40 de mucenici

„Veniti, popoare, sa-i cinstim cu evlavie pe Sfintii lui Dumnezeu, pe cei patruzeci de Mucenici din Sevasta, care pentru lupta lor au dobandit cununi luminoase si nestricacioase.

O, voi, care va bucurati de cinstirea intregii Biserici, care ati dobandit de la Dumnezeu darul facerii de minuni prin moastele voastre, fiti ocrotitorii nostri, ai celor ce va cinstim pomenirea.

Rugati-va pentru noi, fericitilor Mucenici, ca sa dobandim tarie in lupta cu patimile, rabdare in indurarea necazurilor, credinta nestramutata in fagaduintele Domnului, smerenie adevarata si mantuirea sufletelor noastre.

Nu ne lasati pe noi sa cadem fara de ridicare in adancul desertaciunii acestei lumi, nu ne lasati sa ni se impietreasca de tot inimile in nepasarea timpului in care traim, nu lasati sa inghete inimile in viforul acestui veac. Zid de aparare sa fiti imprejurul nostru si loc de scapare din cursele vrajmasului.

O, preacinstit Sobor, tamaduieste neputintele noastre, ale credinciosilor slabiti pe cale, ca sa nu ne biruiasca si sa nu ne batjocoreasca necuratul vrajmas, care incearca in tot chipul sa ne abata de la lupta cea mantuitoare.

Voi, Sfintilor Mucenici, care toate le-ati suferit cu imbarbatarea Duhului Sfant, in credinta si rugaciune indelungata, nu incetati sa ne intariti si pe noi, cei ce ne minunam de taria sufletelor voastre strigand Domnului: Slava tie, Dumnezeul nostru, Preasfanta Treime, Cel ce Te proslavesti in sfintii Tai, slava tie!”.