Vinetele coapte sunt preferatele tuturor, mai ales în anotimpul cald. 

În această perioadă a anului, vinetele se numără printre legumele preferate de români. Fie că le faci salată sau zacuscă, vinetele trebuie curățate imediat de coajă, la scurt timp după ce le coci. Fiecare gospodină trebuie să știe că există o metodă simplă și rapidă de curățare a vinetelor. 

Cum se curăță rapid și simplu vinetele coapte

Salata de vinete este preparatul culinar care se consumă destul de des pe perioada verii. Merge de minune cu roșii și brânză, însă puțini cunosc cea mai rapidă tehnică de curățare a acestora. Chiar și celor mai pricepute gospodine nu le face plăcere să curețe vinetele coapte, așa că astăzi vă prezentăm un truc incredibil care îți va face viața mult mai ușoară.

Pentru început, vinetele se coc direct pe o suprafață încinsă sau chiar direct pe flacără. De preferat ca tot procesul să se desfășoare în aer liber, în acest mod evităm mirosul de fum persistent. De asemenea, ca vânăta să fie coaptă bine, este important ca acea coajă violacee-neagră de la suprafața ei să aibă urme clare de arsură.

Imediat după ce vinetele s-au copt, ele se pun pe o tavă puțin înclinată, pentru a se scurge zeama. Apoi se pun într-o pungă închisă bine ermetic timp de zece minute. În acest fel, condensul format în interior va acționa asupra legumelor și va înmuia coaja, care se va îndepărta foarte simplu și rapid, notează impact.ro.

Pentru cei care vor să știe exact, vânata coaptă se despică pe lungime, de la codiță la vârf, cu ajutorul unei linguri. Se răzuiește bine pulpa de vânătă de pe coajă, iar mai apoi se pune direct în sita pregătită.

Cum prepari cea mai bună salată de vinete

  • două vinete mari
  • ½ ceapă albă sau roșie
  • 60-70 ml ulei de floarea-soarelui
  • zeamă de lămâie proaspătă
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare salată de vinete

După ce vinetele s-au copt, curățat, scurs și tocat mărunt, se încorporează uleiul, amestecând cu lingură de lemn, că la maioneză. Se adaugă sare, piper, puțină zeamă de lămâie și ceapă tocată mărunt. După ce se amestecă toate ingredientele, vinetele se lasă la răcit timp de o oră, pentru a putea fi servite. Poftă bună!

Distribuie

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.