Cu doar 1 ingredient pe care oricine îl are în bucătărie te ajutăm să scapi de punctele negre de pe față. Nu o să îți vină să crezi ce rapid vei rezolva problema inestetică. 

Conform Danei Argeșan, unul dintre cei mai apreciați Make-up Artiști din România, cu o experiență de peste 15 ani, albușul de ou este un ingredient foarte benefic pielii tale. Acesta conține proteine și colagen, despre care se știe că sunt necesare pentru menținerea unui ten tânăr și curat.

Astfel, proteinele împiedică producția de sebum în exces și diminuează porii. Pielea nu va mai fi atât de grasă și va face posibilă dispaiția punctelor negre. Albușul de ou nu numai că menține tenul fără puncte negre, dar îl menține și tânăr.

Colagenul aflat în albușurile de ouă, se va ocupa de menținerea elasticității și fermității pielii. După ce împlinim vârsta de 20 de ani, producția de colagen din corp scade treptat, dar putem menține un aport optim în organism, prin aplicarea măștilor de față cu albuș.

Cea mai eficientă mască pentru punctele negre. O prepari acasă, cu doar câteva ingrediente din bucătărie
Pixabay

Prima metodă de eliminare a punctelor negre cu albuș de ou

Pentru prima rețetă de mască pentru combaterea punctelor negre, vei avea nevoie de 1-2 albușuri de ou. Le vei separa de gălbenuș într-un castron, apoi le vei bate până devin spumă. Următorul „ingredient” de care vei avea nevoie sunt șervețele de hârtie.

Cum se aplică masca? Vei întinde albușul de ou pe zonele afectate, apoi vei începe să pui deasupra lor, șervețelul de hârtie. Ai grijă să îl fixezi astfel încât să nu alunece și mai aplică încă un strat de albuș bătut peste șervețel. Gata! Munca s-a terminat!

Acum urmează să aștepți până ce stratul de albuș aplicat sub șervețel se va usuca și să îl îndepărtezi. Acesta se va dezlipi cu tot cu punctele negre. La sfârșit clătește pielea cu apă rece pentru ca porii pielii să se închidă.

A doua metodă de eliminare a punctelor negre cu albuș de ou

De această dată este și mai simplu petru că nu mai folosești șervețelul. Ai nevoie doar de 2 albușuri bătute bine pe care le aplici în mai multe straturi până se termină spuma. Se vor unge zonele afectate cu albușul de ou, apoi aștepți până se usucă și abia după revii cu următorul strat.

Este indicat să nu aplici albușul de ou de mai mult de 4 ori pe aceeași zonă. După ce toată compoziția s-a uscat bine vei trage de „masca” formată și așa se vor elimina punctele negre. Spală-te cu apă rece pe fața și ești gata!

La sfârșit nu uita să aplici o cremă de față hidratantă pentru că ablușul de ou usucă tenul. Ce mai aștepți? Fugi la bucătărie să încerci trucul!