Supa de roșii este un un preparat ideal pentru zilele toride de vară, dar și pentru zilele răcoroase de toamnă.

Mai exact, în perioada călduroasă, această mâncare poate fi consumată rece, aducând un plus de nutrienți în organism. De altfel, supa de roșii este absolut delicioasă și fierbinte, pregătită în sezonul rece.

Este sezonul roșiilor de grădină, iar supa va ieși cu siguranță foarte gustoasă. De altfel, o poți prepara și cu roșii deja congelate, mai ales dacă acestea sunt bio.

Pentru 4 porții ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 8 roșii bine coapte;
  • o ceapă;
  • 2 morcovi;
  • un ardei kapia
  • un dovlecel
  • sare, piper (opțional vegeta pregătită în casă)
  • pătrunjel verde.

Pentru găluște:

   

  • 1 ou
  • 60 gr griș

Așează toate legumele tăiate într-o tavă peste care pune o folie de aluminiu. Nu uita să torni peste acestea jumătate de pahar de apă. Adaugă, din această etapă sarea și piperul. Pune totul la cuptor, la 200 de grade pentru 40 de minute.

După ce legumele s-au copt, adaugă totul într-un blender și mixează. Este important să folosești inclusiv zeama în care acestea s-au copt în tavă. Astfel vei obține un amestec omogen.

Asezonează după gust cu sare și piper dacă simți nevoia.Într-o oală pune la fiert 400 ml apă. Separat, sparge oul alături de griș și amestecă până obții o masă omogenă. Apoi, cu lingura formează găluști pe care le adaugi în apă când aceasta ajunge la punctul de fierbere.

Mută găluștele în supa cremă mixată și presară deasupra pătrunjelul tocat, iar supa este gata de a fi servită! Extrem de simplu și mai ales, delicios!Dacă vrei o supă dietetică, poți sări peste etapa pregătirii găluștilor. De asemenea, dacă preferi mâncarea bogată în calorii,  poți servi supa alături de câteva felii de mozzarella și busuioc. În orice variantă ar fi adaptată, această mâncare rămâne la fel de delicioasă. Gustul dulce acrișor al roșiilor va fi apreciat inclusiv de copii.