Există câteva metode simple, care te pot scăpa de aerul uscat din cameră.

Dacă te confrunți cu aerul uscat în casă, dar nu știi cum contribui la amplificare aerului, sfaturile de mai jos te vor ajuta să rezolvi această problemă. Deși multă lume tratează cu superficialitate un astfel de subiect, situația se poate complica, mai ales atunci când sunt favorizate apariția alergiilor sau a altor boli.

Câteva metode simple care te ajută să amplifici umiditatea în casă

Probabil că una dintre cele mai cunoscute soluții în astfel de situații este cumpărarea unui umidificator. De cele mai multe ori, acest lucru poate fi catalogat ca un moft, dar, de fapt, lucrurile sunt mai complexe decât ai fi crezut.

Umidificatorul împrăștie microparticule de apă în încăpere, care ajută ca nivelul umidității să fie cel optim. Ceea ce trebuie precizat este faptul că odată cu scăderea temperaturilor, aerul tinde să devină închis. Consecințele sunt diverse, pornind de la oboseală, apariția unor alergii care se tratează greu sau dureri de cap.

( CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci pentru ca parfumul de cameră să persiste mai mult. Pune asta în sticluță și vei vedea minunea! VIDEO )

Ce trebuie să faci dacă simți mereu că aerul din casă este unul „închis”. Nici medicii nu îți spun asta!
Pexels

La fel de eficient este și dacă ai în casă anumite plante. Mai exact, este vorba despre o categorie de plante, care ajută la degajarea aerului. Printre acestea regăsim limba soacrei, kalanchoe, ficus și chiparos. Important este ca plantele să fie în ghiveci, astfel încât umiditatea din pământ să contribuie la reducerea cantității de aer uscat.

O metodă mai puțin știută, dar la îndemâna tuturor este următoarea: după ce ai făcut duș, este bine să lași ușa deschisă la baie. Specialiștii spun că, în acest fel, vaporii de apă ajută la umidificarea aerului și nu te vei mai plânge de situațiile în care aerul este uscat.

Dacă ai mai mult spațiu în casă și adori fântânile arteziene de interior, ai la îndemână o altă soluție. Cu toate că multă crede că rolul lor este doar de a decora locuința, efectele sunt mai multe. Fântâna arteziană de interior contribuie la menținerea umidității aerului.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.