De multe ori, unele persoane pot fi chiar insistente și noi ne putem simți deranjați. Ei bine, pentru astfel de momente există un truc care va funcționa, iar interlocutorul își va lua privirea de la tine.

Privirea unei persoane mai puternică decât noi, ne poate intimida sau ne face să se simțim stânjeniți în legătură cu situația noastră. Acesta este un truc psihologic folosit de multe persoane pentru a obțin ce ce-și doresc.

Dacă și tu te afli în această situație, poți să apelezi la un truc foarte simplu. Când cineva se uită insistent la noi, va trebui să ne uităm la încălțămintea persoanei din fața noastră. Cu mutatul privirii tale, o vei face să se simtă incomod și își va muta atenția către altceva din jurul vostru.

Social media

Privirea transmite mesaje și emoții

Contactul vizual între persoane este un canal de transmitere al mesajelor și a emoțiilor în interacțiunile sociale, înțelegând mult mai bine ceea ce vor să se spună ceilalți. Contactul vizual este foarte puternic încât dacă se evită privirea. Putem să ne considerăm excluși din contextul social în care suntem împreună cu acea persoană, afirmă un studiu.

S-a demonstrat că cele mai multe persoane preferă să fie privite în jur de trei secunde, iar ce depășește poate deveni stânjenitor și nu suntem obișnuiți să avem parte de astfel de momente. De cele mai multe ori, preferăm să schimbăm subiectul, să atragem atenția către un alt obiect din preajma noastră. În cele grave situații, chiar  să plecăm din acel loc.

Privirea reciproca transmite mesajul ca persoanele sunt obiectul de interes din discuție. Acest lucru este corelat cu bunele intenții ale interlocutorilor. Așa încât dac una dintre persoane pare a fi amenințătoare și îți captează privirea, mesajul transmis este opus. Faptul ca acea persoana are intenții negative în privința ta.”, spun cercetătorii în domeniu.