Iată câteva motive descoperite de psihologi pentru care nu ar trebui să treci peste un astfel de episod.

În perioada modernă, cuplurile se confruntă cu tot felul de probleme cărora psihologii încearcă să le găsească rezolvare: de la infidelitate, gestionarea conflictelor până la manipulare. Pe lângă astfel de situații care apar inevitabil într-un cuplu, mai există și alte aspecte care dăunează legăturilor amoroase. Mai exact, este vorba despre cum se poate trece peste un episod de infidelitate. Unii vor spune că toată lumea merită o a doua șansă, dar nu aceleași lucru îl cred și psihologii. 

Trei motive pentru care nu ar trebui să ierți infidelitatea

Probabil, îți sună cunoscut scenariul în care unul dintre parteneri a călcat strâmb, iar apoi a fost iertat de persoana iubită. Ei bine, aceste lucruri se încadrează în categoria excepții. Deci, se întâlnesc destul de rar, căci este greu ca un om să se schimbe radical, peste noapte.

Specialiștii spun că din momentul treci peste infidelitate, practic, îi dai voie partenerului de viață să continue în acest fel. Deși nu o spui în mod direct sau verbal, dai de înțeles că nu te-a deranjat un astfel de comportament și chiar riști să suferi din nou. În aceste cazuri, psihologii spun că este bine să rupi legătura definitiv cu acea persoană.

Se spune că înșelatul are la bază mai multe motive, cel mai cunoscut fiind cel legat de atracția fizică. Unul dintre ele are legătură și cu faptul că persoana care este infidelă se gândește doar la el. Nu contează faptul că rănește sentimentele persoanei iubite, ci doar propriile dorințe.

Ce trebuie să faci dacă ai aflat că partenerul de viață îți este infidel. Pune în aplicare urgent aceste lucruri
Pexels

Într-un astfel de context, apar inevitabil întrebarea dacă îți dorești alături un om căruia să îi pese doar de el. De aceea, spun specialiștii, este bine să te concentrezi doar pe tine. Indicat este să nu îți pierzi timpul cu o persoană care nu te tratează ca o prioritate.

Cel mai important aspect este faptul că nu vei uita niciodată experiența dureroasă prin care ai trecut. În momentul în care unul dintre parteneri calcă strâmb, iar celălalt iartă infidelitatea, vei sta mereu cu grijă că o astfel de situație se poate repeta oricând.

De aceea, psihologii spun că este bine să te concentrezi pe felul în care evoluezi, fie că e vorba de planul profesional sau personal, dar cel mai important aspect este să nu suferi după o persoană care ți-a înșelat așteptările.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.