Te simți superstițios? Se știe că aceste alimente de noroc de Anul Nou provoacă sănătate, fericire și bogăție de secole. Am selectat rețetele noastre preferate pentru a testa fiecare mâncare norocoasă, astfel încât să gătiți ce vă place mai tare în ziua de Anul Nou.

Dacă ele te vor face să începă 2021 cu dreptul, de ce să nu le încercați?

Ce trebuie să ai pe masă, în noaptea de Revelion. Nu trebuie să-ți lipsească sub nicio formă
Pixabay

1. Pește: Bogăție

Se spune că dacă mănânci pește în noaptea de revelion vei trece prin anul ce vine ca peștele prin apă. Însă, el simbolizează bogăție în întreaga lume. Dar felul în care este mâncat este diferit în funcție de locul în care locuiești. În culturile asiatice, oamenii sărbătoresc cu pești întregi în preajma Anului Nou Lunar. În Europa, oamenii mănâncă crap, hering și somon. Vă sugerăm să începeți o nouă tradiție cu una dintre cele mai gustoase rețete, somon cu ananas la cuptor.

2. Varză: Bani

Varza de orice fel reprezintă bogăție și bani. Așa că de ce să nu le serviți rulate ca un pachet de bancnote sub formă de varză umplută! O altă variantă ar fi să le mănânci ca garnitură la friptură.

3. Carne de porc: Progres

Consumul de carne de porc de Anul Nou ar trebui să inspire progres pe tot parcursul anului care urmează. Încercați muschiul de porc fript, pentru că ceva atât de gustos trebuie să aducă noroc.

4. Struguri: Noroc pentru 12 luni 

În Spania și Mexic, când ceasul bate miezul nopții, oamenii încearcă să mănânce cât mai repede doisprezece struguri pentru că fiecare strugure va aduce noroc pentru cele douăsprezece luni care urmează. Puteți încerca rețeta de struguri Prosecco este deosebit de festivă, deoarece vinul spumant este, de asemenea, afiliat cu Anul Nou.

5. Carne de pui: Ghinion

De anul nou nu trebuie sub nicio formă să mănânci carne de pui. Această pasăre este recunoscută pentru cum sapă în țărână. După cum împraștie nisipul, așa va împraștia și norocul din viața ta.