Culoarea ojei poate zice multe despre felul tău de a fi sau despre dorințele tale. De exemplu, roșul intens simbolizează o personalitate aventuroasă și dornică de erotism. Pe de altă parte, rozul este simbolul romantismului, iar griul – al stabilității. 

Tu ce culoare preferi?

Culoarea ojei – ce semnificație are

Portocaliul aprins este semn de spontaneitate, impulsivitate, îndrăzneală, romantism, pasiune.

Griul denotă eleganță, conservatorism, stabilitate, confort și serenitate.

Sursa: Social Media

Roșul sângeriu arată senzualitate, erotism, atractivitate, pe când rozul denotă feminitate, relaxare, romantism, blândețe, delicatețe, naivitate, nehotărâre.

Dacă îți place oja în culori neon, înseamnă că ai nevoie de atenție și ești foarte creativă.

În schimb, lacul de unghii negru spune despre o femeie că este sensibilă, atentă de detalii, perfecționistă, cu spirit artistic, un pic egoistă și foarte rebelă.

Femeia care preferă oja de culoare verde este perseverentă, răbdătoare, generoasă, rafinată și foarte sinceră.

Oja albastră este semn de creativitate, rafinament, sensibilitate și altruism.

Dacă îți place să porți ojă de culoare galbenă, înseamnă că ai o imaginație bogată, ești optimistă, creativă, înțeleaptă și întotdeauna originală.

Nuanțele de bej sau crem denotă o personalitate responsabilă, încrezătoare, modestă, loială, răbdătoare și echilibrată.

Nu în ultimul rând, oja albă denotă prudență, critică, agitație, perfecțiune, sinceritate, adaptabilitate, puritate și prospețime.

Trucuri ca lacul de unghii să se usuce rapid

Pentru o manichiură impecabilă, trebuie să aplici mai multe straturi și tipuri de produse și lacuri de unghii, mai exact, de la bază la top – 4. Ce presupune această acțiune? Un timp și mai mare de uscare. Dar ce poți să faci atunci când te grăbești, dar nu vrei să renunți la calitate? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să usuci manichiura în timp record.

Alege nuanța potrivită

Unele nuanțe se usucă mai repede decât altele. Nu, nu e o glumă! Posibil să fi observat că uneori nu trebuia să aștepți atât de mult pentru ca manichiura să fie complet uscată. Și nu din întâmplare și nici brandul nu avea vreo contribuție, ci culoarea!

Încearcă picăturile pentru uscare rapidă

Tu ai încercat picăturile pentru uscare rapidă? E musai. Chiar fac o treabă bună și nu îți pătează manichiura. Iată cum le folosești: trebuie să aplici una-două picături pe fiecare unghie și să aștepți 3-5 minute pentru ca oja să rămână perfectă și apoi îți poți continua treburile fără griji.

Folosește uleiul de cuticule

Ține aproape de uleiul pentru cuticule. Poți atașa un pulverizator sticluței și să îți aplici câte un fâs pe unghii, după finalizarea manichiurii. Uleiul va grăbi uscarea, iar după alte două minute, unghiile tale vor perfect uscate. Nu-ți rămâne decât să ștergi surplusul de ulei de pe unghii cu un prosop și să te bucuri de cuticule perfect hidratate și de o manichiură rezistentă.

Uscătorul de păr usucă lacul de unghii

Așa cum usucă părul, la fel de bine o va face și cu unghiile. Trebuie doar să-l setezi pe rece. Jetul de aer rece face oja să se întărească mai repede. Dar nu-l folosi imediat, mai așteaptă 30 de secunde după ce ai aplicat ultimul strat de ojă.

Fixativul pentru păr este o altă soluție

E nevoie de o pulverizare fină, de la 20 cm distanță, și unghiile tale vor fi uscate în cel mai scurt timp.

Pune la treabă gheața

Dacă aerul rece usucă oja, de ce nu ar face același lucru și gheața? Răcorirea este soluția. Înainte să începi manichiura, pregătește un bol cu apă rece și cuburi de gheață. După ce o termini, așteaptă un minut și scufundă degetele în apa cu gheață timp de două minute. În trei minute manichiura e perfect uscată!