O întrerupere de sarcină are consecințe atât la nivelul organismului, cât și la nivelul psihicului și al sufletului. Părintele Vasile Ioana a explicat ce se întâmplă cu femeia în cauză, dar și cum poate fi iertată

Avortul este unul dintre cele mai mari păcate pe care îl poate face o ființă umană. Așa ni s-a spus dintotdeauna, iar acest lucru este notat și în Biblie. Femeile care ajung să comită o întrerupere de sarcină din propria voință sunt mutilate atât psihic, cât și fizic, explică părintele Vasile Ioana.

Din diverse cauze, multe fete și femei ajung să facă avort. Sunt mai mulți factori care conduc la apariția unei sarcini nedorite. În cele mai multe cazuri, când femeile consideră că nu este momentul să devină mame,privesc avortul ca pe cea mai bună opțiune. Deși sunt comunități de oameni pro și contra avort, părintele Vasile Ioana a explicat pe înțelesul tuturor ce se întâmplă cu femeia care întrerupe o sarcină.

Ce greșeală mare comite o femeie care face avort

captură tv

Pe părintele Vasile Ioana îl vedem tot mai des pe la diverse emisiuni de televiziune românești. Este iubit de public pentru felul lui de a fi și a discuta problemele lumești. Iată ce a povestit părintele despre femeile care recurg la avort.

„De aceea, când o femeie recurge la o întrerupere de sarcină prin voința ei proprie, atunci ea strică legătura cu Dumnezeu. Întrerupe legatura cu sursa vieții.

Apare și o devastare interioară. Conștiința o chinuie toată viața, pentru că a recurs la această crimă.

pixabay

Văd femei foarte multe care au recurs la avort, deși ar fi putut să nu o facă.
Femeia care recurge la păcatul acesta poate să devina sterilă. Consecințele sunt uriașe.

Ar trebui să împărțim femeile cărora ne adresăm în două categorii: femeile care nu au recurs la avort, iar pentru cele care au făcut păcatul acesta, mai există o șansă”, a explicat parintele Vasile Ioana, invitat la o emisiune la ProTV.

Părintele Vasile Ioana: „Poate fi iertată de Dumnezeu cu două condiții”

pixabay

Potrivit spuselor părintelui, femeia care a întrerupt sarcina poate primi iertarea divină. Sunt însă două condiții pe care trebuie să le îndeplinească.

„O femeie care a făcut întrerupere de sarcină poate fi iertată de Dumnezeu cu două condiții: prima condiție este să nu repete greșeala, iar a doua- pocăința cu lacrimi, să îi pară rău într-un mod sincer.

Una este iertarea, alta este vindecarea. Dumnezeu îi dă iertarea păcatului prin mâna preotului, dar primește și un canon.

pixabay

1. Să nască prunci mai departe;
2. Să fie nașă, mamă spirituală;
3. Adopția unui copil orfan, de a avea grijă de copii sărmani
Periodic, cand își pot permite, să îmbrace copii amărâți. Și în mintea ta să spui: „Să fie pentru sufletul copilului meu”, a mai explicat preotul, tot la ProTv.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!