Cu siguranță aceste detalii despre momentul trecerii în veșnicie pot înfricoșa pe oricine

Se spune că moartea este de fapt singura certitudine pe care o avem pe pământ. Față de aceasta, oamenii simt teamă, pace de cele mai multe ori în cazul călugărilor, preoților, dar și curiozitate. Andrei Pleșu de exemplu a explicat că față de această trecere din viața pământească are mai degrabă o curiozitate decât frică. Oricum am cataloga-o, moartea aduce multă suferință pentru cei care rămân pe pe pământ. Întrebări fără răspuns, nedreptate sau durere sunt doar câteva dintre sentimentele care îi încearcă pe cei îndoliați.

Unii cercetători au pus cap la cap religia cu știința au scos la iveală ce simți atunci când mori.

Atunci când mori, sufletul iese din trup într-o pace absolută?

Te-ai întrebat cu siguranță ce simți atunci când mori. Ei bine, stările prin care treci au fost puse cap la cap de o echipă de cercetători. Aceștia au analizat și aspectele ce țin de religie și nu doar de știință.

Lumina intensă învăluie încăperea

Când sufletul este gata să de despartă de trup, întreaga încăpere se umple de lumină. De altfel,mai multe persoane analizate în studiul cercetătorilor au remarcat acest aspect. Dincolo de faptul că priveau cu uimire în sus, la lumina respectivă, muribunzii întindeau mâine ca și când ar îmbrățișa pe cineva. Se consideră că acela este momentul în care deja se întâlnesc cu cei dragi plecați înaintea lor în veșnicie.  1. Durere

Conform credinței ortodoxe, despărțirea sufletului de trup vine cu multă durere. De altfel, una dintre cântările din cadrul slujbei de înmormântare descrie momentul „Vai câtă durere simte sufletul când se desparte de trup”.

Ce simți atunci când mori – Pace absolută

Deși durerea este resimțită, totuși majoritatea persoanelor care au fost în moarte clinică au dezvăluit că au simțit o pace interioara absolută. În aceeași liniște absolută au trecut prin tunelul la capătul căruia se întrezărea lumina liniștitoare.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.