Zilnic vedem filme de acțiune în care personajele sunt împușcate. Pentru unele împușcătura este fatală, pentru altele absolut deloc. Din nefericire, și în realitate sunt persoane a căror viață se termină brusc după ce sunt împușcate. Însă, ce simte cu adevărat un om când primește un glonț în trup?

Ce simți atunci când ești împușcat?

Corpul omenesc trăiește senzații diferite atunci când este împușcat. Conform persoanelor care au trecut prin această experiență, la început nu au simțit mare lucru, dar ulterior lucrurile se agravează. Deborah Cotton, care a fost lovită de un glonț în timpul unei parade de „Ziua Mamei” în anul 2013, a povestit deschis despre ce a simțit când a fost împușcată.

„După ce au trecut aproximativ 90 de secunde, mi-am dat seama: Hmm… s-ar putea să nu mor până la urmă. Mă întreb dacă… Doamne ferește, sunt paralizată? Mi-am mișcat degetele de la picioare, apoi gleznele, totul a fost bine.

Sursa: Social Media

Așa că nu muream și nu eram paralizată. Încă nu era nicio durere ascuțită sau fulgerătoare, nimic asemănător cu ceea ce crezi că vei simți când un obiect metalic îți străpunge corpul”, a povestit Deborah Cotton, pentru todayifoundout.com.

În cazul femeii, glonțul care a a lovit-o în lateral, în zona șoldului și a călătorit în sus s-a oprit în cele din urmă în apropierea cutiei toracice pe partea stângă. Deborah Cotton a suferit 36 de operații, pierzându-și colonul, vezica biliară, un rinichi, o parte din pancreas, două treimi din stomac și o parte din intestinul subțire care se leagă de stomac.

Cei mai mulți oameni care au fost împușcați susțin că la început există foarte puțină durere, iar locul unde glonțul pătrunde în organism se simte ca o înțepătură de albină sau ca o senzație de arsură extremă.

Pentru unii, durerea vine rapid după ce șocul inițial trece. Creierul vede că lucrurile nu mai sunt în regulă și toată atenția este concentrată pe durere, care, conform persoanelor care au trecut prin această experiență, spun că trece doar cu morfină. Odată instalată durerea, aceasta nu poate fi comparată cu nicio senzație din trecut.