Există anumite locuri în această lume în care oamenii privesc moartea ca pe o renaștere. Ei nu sunt triști atunci când persoanele dragi de lângă ei pleacă pe lumea cealaltă, fiindcă sunt de părere că se duc într-o lume mai bună. 

Deși cu toții vom ajunge în acel punct, moartea este un subiect pe care îl evităm. În cultura noastră, moartea unei persoane dragi este cea mai mare durere pe care o poate simți o persoană. Mulți susțin că suferința respectivă este din egoism, fiindcă plângem că am rămas noi fără acea persoană. Oricum ar fi, moartea face parte din noi, iar cu cât vom conștientiza că nimeni nu este nemuritor, cu atât vom avea o viață mai frumoasă. 

Ce simt oamenii înainte să moară

Profesorii de la Universitatea din Virginia au făcut câteva cercetări în ceea ce privește moartea. Ei au aflat ce simt oamenii în ultimele clipe dinainte de a-și da sufletul. Aceștia au scanat creierul unui muribund și au reușit să afle mai multe detalii despre ce se întâmplă în mintea umană înainte de a muri, conform BusinessInsider.com.

Mister elucidat! Ce simt oamenii cu câteva secunde înainte să moară. Oamenii de știință au aflat

Potrivit cercetării făcute, dincolo de ceea ce se poate întâmpla la nivel fizic, adică o durere, cum ar fi un traumatism cranian, un infarct sau un stop respirator, creierul tinde să închidă senzația de durere, sau cel puțin amintirea acesteia. Mai clar, înainte să moară, o persoană vede persoanele dragi care sunt în viață, dar și pe cele decedate, dar și o lumină la capătul unui tunel. 

Oamenii își recuperează amintirile înainte să moară

Oamenii de știință au măsurat semnalele electrice produse la un bărbat de 87 de ani care a murit din cauza unui atac de cord. Acesta era conectat la o electroencefalogramă. În cele 15 secunde dinaintea atacului de cord al bărbatului, EEG-ul a dezvăluit unde cerebrale de înaltă frecvență numite oscilații gamma. Se spune că aceste unde joacă un rol important în crearea și recuperarea amintirilor. 

Cercetătorii sunt de părere că lobul temporal care este responsabil pentru procesarea sunetelor și codificarea amintirilor are o anumită legătură cu experiențele extracorporale și cu amintirile din timpul experiențelor de moarte apropiată. 

Pe de altă parte, cercetătorul David San Flippo, spune că acestea sunt pur și simplu reacții biologice și chimice ale creierului muribund.