Află care sunt efectele înghițirii gumei de mestecat.

Aproape toată lumea a înghițit o bucată de gumă. Cu toate acestea, puțini dintre aceștia au avut vreodată nevoie de un medic din cauza asta. S-ar putea să fi auzit că guma înghițită rămâne în stomac timp de 7 ani. 

Există mai multe mituri despre ceea ce se întâmplă atunci când înghiți gumă. Dar nu, nu rămâne timp de 7 ani în stomac.

Vestea bună este că înghițirea ocazională de gumă nu ar trebui să provoace probleme. Cu toate acestea, dacă înghiți guma în mod regulat, există șansa ca aceasta să provoace o obstrucție intestinală . Chiar și totuși, acest lucru este rar.

Din ce este compusă guma de mestecat

Sursa: Social media

Guma de mestecat este formată din gumă în sine (numită bază de gumă), conservanți, arome și îndulcitori. Corpul uman nu poate digera baza gumei. Dar guma înghițită nu rămâne în stomac și nu provoacă probleme intestinale. Acest lucru se datorează faptului că, corpul nostru mută majoritatea materialelor care nu pot fi digerate (cum ar fi guma) prin sistemul digestiv și în afara corpului nostru printr-o mișcare intestinală (materii fecale).

În cazuri rare, înghițirea unei mase mari de gumă sau a multor bucăți mici de gumă într-o perioadă scurtă de timp poate bloca tractul digestiv . Blocajele sunt mai probabil să apară atunci când guma este înghițită împreună cu alte lucruri nedigerabile (cum ar fi coji de semințe de floarea soarelui).

Deși oamenii nu pot digera baza de gumă, ei pot digera lucrurile care au fost adăugate la guma de mestecat, cum ar fi îndulcitorii sau chiar medicamentele (gândiți-vă la guma cu nicotină folosită de persoanele care încearcă să renunțe la fumat). Corpul le absoarbe doar prin actul de a mesteca. Deci, acesta este unul dintre modurile în care guma de mestecat poate afecta sănătatea unei persoane: atunci când cineva mestecă multă gumă de mestecat, caloriile se pot adăuga.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.