Alimentația are un rol esențial în sănătatea organismului nostru.

Cu siguranță te-ai bucurat din plin, măcar o dată de conținutul unei conserve. Fie de pește, porc sau orice alt conținut, acestea par o variantă accesibilă ca preț și mai ales practică. Ei bine, aceste posibile avantaje pălesc în fața numeroaselor dezavantaje pe care consumul de conserve îl are. În perioada comunistă erau la mare căutare, însă acum conservele au ajuns printre ultimele alegeri la capitolul alimentație. Pe bună dreptate, pentru că acestea au un conținut extrem de nociv pentru organism.

„Bogate” în sodiu

Conservele, de orice natură, regăsite la raft, au cel mai adesea un conținut îndoielnic. De asemenea și când vine vorba de nutrienții necesari, acestea nu sunt deloc cea mai fericită alegere. Dacă alegi să le consumi trebuie să știi că îți expui corpul unor compuși deloc sănătoși. Conservele au în compoziție sodiu, element care ajută la păstrarea lor îndelungată, dar care poate fi dăunător organismului.   De altfel, este ușor de sesizat gustul sărat al conținutului acestora.Consumată în exces, clorura de sodiu poate afecta sistemul cardiovascular.

De altfel, conform ultimelor analize se pare că inclusiv tonul din conservă ar conține metale grele. Acest lucru este extrem de nociv pentru organism, iar consecințele lui pot fi fatale, în timp.

Mulți dintre specialiști sunt de părere că în primul rând ambalajul din aluminiu nu este unul deloc agreabil zilelor noastre. Momentan se încearcă crearea sistemelor sustenabile inclusiv în industria alimentară, conservele sunt încă vândute un cutii de metal.

Americanii, fruntași la consumul de conserve

La nivel mondial,Statele Unite ocupă un loc fruntaș la consumul de conserve. Conform unui sondaj realizat recent, într-o familie din America se desfac două conserve de carne pe săptămână.De altfel, persoanele interogate au declarat că nu văd un pericol în consumul acestora.Mai grav este că mulți dintre americani nu văd o problemă în a le oferi spre consum inclusiv copiilor.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.