Reclamă
Reclamă

Nu mai este niciun secret faptul că în China se întâlnește una dintre cele mai mari densități ale populației din lume. Zi de zi, milioane de oameni sunt surprinși în trafic, ca pietoni sau ca șoferi. Iar ca totul să decurgă în pace și armonie, regulile de acolo sunt extrem de dure.

China este una dintre cele mai mari țări din lume, a cărei populații crește numeri de la o zi la alta. În trafic, zilnic, sunt surprinse milioane de mașini care aleargă către anumite destinații. Pentru că șoferii să nu fie puși în pericol de cei care traversează neregulamentar, autoritățile au impus un sistem noi de amendare care ridică semne de întrebare.

Mai exact, cel sau cea care trece neregulamentar este surprins de camera de luat vederi amplasată în zona trecerii de pietoni. Cu ajutorul tehnologiei avansate, identificarea pietonului care nu a respectat regulile are loc instant. Ba mai mult, după ce i-a fost aflată identitatea, fața lui este proiectată pe un panou gigantic din zonă. Dar partea interesantă abia acum urmează.

În următoarea etapă, totul se conectează automat la cardul bancar, iar suma amenzii va fi retrasă din cont. Mulți nu sunt de acord cu această regulă, mai ales că un card bancar este un obiect extrem de personal. Părerile sunt împărțite, dar, în continuare, autoritățile își fac treaba.

Reclamă

 

@silviu_9 #sclaviamodernă #romaniaeducata #romania?? #foryou ♬ original sound – MF

Reclamă
Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro