În perioada sezonului rece, buzele uscate sau crăpate dau bătăi de cap multor persoane. Acestea ajung să fie dureroase și deranjante dacă nu faci ceva pentru a remedia situația. Un truc foarte rapid în care îți vei hidrata buzele și se vor vindeca într-o perioadă scurtă de timp este foarte practic. Ai nevoie doar de un pliculeț de ceai, iar buzele tale crăpate vor rămâne doar o istorie.

De ce se usucă buzele

Ar trebui să ne gândim la faptul că pielea buzelor este mult mai subțire decât pe restul corpului și ar trebui să îi acordăm mai multă atenție. Ar trebui să folosim balsam sau cremă specială pentru a le hidrata. Ele sunt formate din derm și epiderm, iar stratul este mai sensibil la schimbările climatice sau la diferite ingrediente ale mâncărurilor sau băuturilor. Buzele se crapă fiindcă nu au glande sudoripare prin care să aibă parte de umiditate direct din corp, fără a interveni noi din exterior.

Un alt motiv pentru care buzele pot să se usuce și să înceapă să crape este și dormitul cu gura deschisă. Oricât de bizar ar părea, se întâmplă și există un motiv pentru acest lucru. Umiditatea din buze și din cavitatea bucală se evaporă, iar dacă sunt umezite cu salivă, poate fi mai rău.

Pixabay

Cum poți trata buzele crăpate

Pentru a trata buzele uscate sau crăpate există mai multe tratamente naturiste la care poți apela cu încredere. Dacă buzele tale sunt crăpate, poți apela la un truc foarte banal și simplu. Tot ce trebuie să faci este să masezi buzele cu un pliculeț de ceai verde umed timp de mai multe zile.

Ai nevoie de puțină răbdare pentru ca totul să trucul să funcționeze și buzele tale să fie din nou hidratate. Vei vedea că aspectul buzelor se va îmbunătăți pe zi ce trece. Înainte de a aplica pliculețele de ceai, ar fi bine să folosești un balsam pentru a le hidrata măcar puțin.