Bicarbonatul de sodiu amestecat cu șamponul poate fi o salvare pentru părul tău.

Toate femeile își doresc un păr mătăsos, fără mătreață și care să arate ca proaspăt ieșit de la salon.

Probabil nu te-ai fi gândit că un aliment pe care în mod normal l-ai folosi doar în prepararea unor mâncăruri, să-l aplici pe păr, iar rezultatul să fie uimitor. Se pare că bicarbonatul se sodiu face minuni pentru orice păr.

O tânără a combinat șamponul cu bicarbonatul de sodiu, iar rezultatul a fost uimitor. Pe lângă faptul că părul ei a devenit mult mai curat și mătăsos, cu ajutorul amestecului magic, a scăpat și de mătreață.

Mătreața poate da dureri de cap tuturor și în încercarea de a scăpa de ea, ajungi să cheltui o muțime de bani pe produse care, de fapt, nu te ajută aproape deloc. Această soluție este mai eficientă decât orice șampon dedicat mătreții. Pentru a avea și tu un păr de invidiat, trebuie să ții cont de următorii pași.

Pixabay

Modul de utilizare

În primul rând, este nevoie de un șampon dedicat tipului nostru de păr. De exemplu, pentru păr uscat, se recomandă un șampon pentru a hidrata părul. După ce am avut grijă ca șamponul să fie cel potrivit, amestecăm o parte de bicarbonat de sodiu cu trei părți de apă într-un recipient sau într-o sticlă. Începem să amestecăm conținutul, până ce bicarbonatul de sodiu nu se mai vede. Pentru părul lung, este nevoie de trei lingurițe de bicarbonat.

După ce s-a amestecat bine bicarbonatul de sodiu cu apa, se aplică conținutul pe părul uscat. Metoda este de la rădăcină până la vârfuri. Îl lăsăm să acționeze aproximativ trei minute, apoi clătim. Se poate opta și pentru o a doua clătire. De această dată putem folosi și oțet de mere diluat cu apă pentru ca părul nostru să aibă parte de un tratament complet acasă și să se bucure de răsfăț.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.