Bicarbonatul de sodiu este fără îndoială unul dintre ingredientele minune ale gospodăriei. Pe lângă faptul că este cel mai eficient produs pentru curățare, prepararea unor deserturi delicioase sau în industria cosmetică, acesta are efecte miraculoase și pentru plante. 

Praful alb face minuni pentru plantele pe care le ai în grădină. Acesta poate prelungi viața plantelor pentru o perioadă extrem de lungă. Puțină lume știe însă de acest truc. Iată ce trebuie să faci pentru ca plantele tale să aibă o viață lungă și sănătoasă.

Cea mai bună metodă pentru a-ți îngriji plantele

Cu siguranță ai în bucătărie măcar un pliculeț de bicarbonat de sodiu. Femeile îl folosesc în multe cazuri, prim urmare este nelipsit din gospodărie. Tot ce trebuie să faci este să pregătești o soluție din 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu, 4 litri de apă și o linguriță de ulei. Acest amestec va permite bicarbonatului să adere mai bine la frunzișul plantelor tale.

Poți pune soluția preparată de tine într-o sticluță cu pulverizator, iar apoi s-o împrăștii pe frunzișul plantelor pentru a reduce riscul de apariție a ciupercilor. Aceste tratament poate fi folosit pentru a trata plantele de mucegai și diverse alte boli provenite din cauza umidității, ajutând plantele să se păstreze proaspete mai mult timp. Fii foarte atent ca plantele tale să nu facă infecții, acționând rapid, în cazul în care frunzele încep să pălească.

 Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa pentru plante. Trucul genial de care toate femeile trebuie să știe
pixabay.com

Ce se întâmplă dacă adaugi o linguriță de ulei în amestec

Este important de reținut faptul că supradozarea prafului minune nu accelerează tratamentul plantelor. Din contră, acesta va arde frunza plantei dacă este adăugat în exces. Dacă doriți ca soluția să fie și mai naturală, specialiștii vă recomandă să amestecați 3 lingurițe de ulei de măsline cu o linguriță de bicarbonat, într-un litru de apă. Pulverizați apoi soluția pe frunzele plantelor afectate. Rețineți că acest amestec poate fi utilizat pentru a controla afidele sau insectele care distrug plantele.