Castraveții murați au mai multe beneficii decât ai fi putut crede vreodată. Aceștia nu doar că pot fi asezonați cu fel și fel de preparate, dar vin la pachet și cu o serie de beneficii încă necunoscute de tine. Află care sunt acestea din prezentul articol, iar după aceea vei consuma zi de zi.

Pierderea în greutate

Potrivit unui studiu realizat în Japonia, consumul zilnic de oțet duce la scăderea greutății corporale. Și surpriză, oțetul este ingredientul principal în murături!

Sursa: Social media

Îndepărtarea spasmelor musculare

Un alt studiu a constatat că consumul de murături și sucul lor a redus spasmele musculare la sportivi.

Vitamine și antioxidanți

Pe lângă prevenirea crampelor, murăturile sunt foarte bogate în antioxidanți și vitaminele C și E. Este un veritabil cocktail de vitamine. Pe scurt, spuneți adio răcelilor și gripei!

Castraveții murați ajută la combaterea pierderii de sânge

Murăturile sunt o sursă excelentă de vitamina K. O singură murătură conține 15% din doza zilnică recomandată. Care este rolul lui? Vitamina K este responsabilă pentru coagularea sângelui. Dacă aveți deficit de această vitamină, chiar și o mică rănire poate provoca o mulțime de pierderi de sânge.

Previne mahmureala

Murăturile pot ajuta la prevenirea mahmurelii. Te-ai întors acasă de la o petrecere și nu te simți bine pentru că ai băut prea multe băuturi? Mănâncă două murături mari înainte de culcare și nu vei avea nicio problemă când te vei trezi. Acidul descompune alcoolul, așa că nu vei mai avea mahmureală, chiar și după o noapte destul de „furtunoasă”.

Întărește oasele

Murăturile sunt o sursă excelentă de vitamina K , un nutrient necesar pentru a produce o proteină numită osteocalcină, un element de construcție al oaselor. Femeile ar putea fi foarte interesate să mănânce murături, deoarece sunt în special predispuse la osteoporoză sau la oase slăbite. Doar patru murături conțin 30% din aportul zilnic de vitamina K.