Spanacul este considerată cea mai sănătoasă plantă din toate timpurile, mai ales că aduce organismului aportul necesar de vitamine și minerale. 

O lingură de miere de albine și spanac face minuni! Se știe că spanacul nu este bun doar pentru a fi mâncat, ci este și un ingredient minunat pentru măștile de față. Specialiștii recomandă să folosim frunzele de spanac și în tratamentele de înfrumusețare. 

Spanacul conține retinol și este extrem de căutat atunci când vine vorba de hidratarea tenului. Planta este o sursă de vitamina C, E, luteină și alți micronutrienți. Așadar, azi vă propunem o mască nutritivă pentru piele, formată din spanac și miere.

Amestecă spanac și miere și vei obține o mască de ten hidratantă

Dacă veți folosi această mască, cu siguranță veți șterge câțiva ani de pe chip. Se folosește o dată pe săptămână și o poți prepara chiar la tine în baie. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru această mască cu spanac și miere.

  • 1 cană de frunze de spanac tocate mărunt
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de ulei de măsline sau ulei de migdale
  • 1 lingură de suc de lămâie

Mod de preparare mască mască de față cu spanac și miere

Prima dată se spală frunzele de spanac, iar mai apoi se taie. Ulterior, se adaugă frunzele împreună cu celelalte ingrediente într-un blender și se amestecă până se obține o pastă omogenă. Conținutul se aplică pe față cu ajutorul unei pensule sau cu degetele și se lasă să acționeze timp de 20 de minute maxim. Apoi se clătește tenul cu apă caldă din abundență.

Masca cu spanac și miere este benefică pentru persoanele care au tenul gras sau mixt. Experții susțin că mierea acționează asupra inflamației de pe piele din cauza acneei, iar sucul de lămâie te ajută să reglezi producția de sebum a feței.

Această mască se mai folosește și pentru creșterea părului, pentru că spanacul conține vitamine și micronutrienți ajută la hrănirea scalpului și a părului și protejează părul împotriva daunelor provocate de poluare. În plus, vitaminele B și C pe care le conține încurajează creșterea părului în timp.

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.