Pentru a avea grijă de sănătatea noastră în fiecare zi, este esențial să adoptăm o dietă adecvată care să ne acopere nevoile nutriționale. Iar pentru asta, nimic nu se compară cu alimentele bogate în elemente cu mecanisme virtuoase pentru sănătatea noastră.

Cu compuși bioactivi puternici, acestea ne permit să observăm beneficii pentru multe funcții ale organismului. Consumată pe stomacul gol, această rețetă specială care combină usturoiul și mierea este un ritual de dimineață.

O minte sănătoasă într-un corp sănătos este un fel de lege nescrisă pentru cei care doresc să se ferească de afecțiunile cotidiene. Pentru aceasta, este înțelept să folosim produsele din dulapurile noastre care ne-ar putea permite să observăm schimbări benefice. Printre acestea: usturoiul și mierea. Consumându-le la prima oră a dimineții, puteți profita de numeroasele lor beneficii.

Sursa: Social media

Beneficiile usturoiului

Usturoi pentru a preveni bolile

Dacă mâncați usturoi în mod regulat, vă veți putea proteja împotriva afecțiunilor zilnice. Proprietățile acestuia stimulează celulele responsabile de protejarea organismului nostru împotriva agresiunilor externe. Usturoiul are un efect protector datorită mecanismelor sale care declanșează citokine, o substanță cu efect terapeutic.

Usturoiul, un aliat al slăbitului

Dacă suferiți de exces de greutate, usturoiul este un remediu natural. Datorită efectului său de stimulare metabolică, acesta luptă împotriva acumulării de grăsime responsabilă de apariția umflăturilor inestetice.  Un motiv în plus pentru a-l include mai des în mâncărurile noastre echilibrate.

Usturoi pentru un păr mai puternic

Usturoiul stimulează creșterea părului datorită compoziției sale de acid silicic, un element esențial pentru rezistența și strălucirea părului.

Beneficiile mierii

Mierea, aliatul tău anti-colesterol

Știai că acest aliment gustos te-ar putea proteja împotriva bolilor cardiovasculare? Și pe bună dreptate, produsul albinelor ne permite să reducem  colesterolul rău. Acesta este un argument de sănătate convingător pentru a o prefera în locul zahărului în băuturile noastre.

Cum îmi pregătesc această combinație?

Pentru a observa rezultate concludente asupra sănătății dumneavoastră, vă sfătuim să obțineți ingrediente de origine organică.

Ingrediente :

-2 căței de usturoi, zdrobiți

-sucul de la o lămâie

-Două linguri de miere

– Un pahar de apă filtrată

Pregătirea:

-Puneți ingredientele într-un blender și adăugați cantitatea de apă necesară pentru a obține un lichid.

– Se lasă băutura la frigider timp de 30 de minute.

Pentru cele mai bune efecte, băutura trebuie consumată pe stomacul gol.

Avertisment:

– Usturoiul nu este recomandat înainte sau după o intervenție chirurgicală și nu este recomandat atunci când se ia un tratament anticoagulant.

– Mierea nu este recomandată diabeticilor, care ar trebui să își limiteze consumul.