Este popcornul o alternativă sănătoasă sau nu?

Atunci când îți chemi prietenii la un maraton de filme, nu trebuie să lipsească popcornul din bol. Popcornul este cea mai populară alegere. Totuși, puține persoane știu ce se întâmplă în corpul uman atunci când sunt consumate. 

Aproape toată lumea mănâncă popcorn sau nachos atunci când se duc să vizioneze un film. Deși popcornul poate fi cea mai bună alegere, specialiștii spun că nu este bine să se consumeze în cantități mari. Ușor asezonate, popcornul poate fi cea mai bună gustare eficientă și sănătoasă, conform specialiștilor.

social media

Cum ar trebui consumate floricelele

Specialiștii spun că, deși nu îngrașă și sunt o alternativă sănătoasă, ele nu trebuie să fie consumate în exces. Mai mult, ele ne ajută să avem un risc scăzut de boli de inimă și alte probleme de sănătate.

„Când sunt pregătite bine, floricelele de porumb sunt de fapt o gustare destul de bună. Este stabil. Este ieftin. Este destul de gustos.Pentru persoanele care ar putea avea dificultăți să mănânce fructe sau legume sau alte cereale integrale, este o gustare cu risc scăzut pentru a începe.”, a declarat Maya Vadiveloo, profesor asistent la departamentul de nutriție și științe alimentare de la Universitatea din Rhode Island.

În altă ordine de idei, specialiștii spun că există diferențe între popcornul pregătit acasă și cele pe care le mâncăm la cinema. Așadar, experții în nutriție recomandă oamenilor să consume popcornul simplu, fără unt, sare, cașcaval, caramel sau zahăr.

„Floricelele servite la cinema sunt foarte diferite de cele făcute acasă. O cuvă de floricele de porumb de cinema poate conține până la 1.090 de calorii și 2.650 de miligrame de sodiu.

Chiar și o porție mică de popcorn de cinema are calorii semnificative și este foarte bogată în sare.

Sodiul este unul dintre principalii factori de risc pentru hipertensiune arterială și accident vascular cerebral în general, așa că este ceva la care ne pasă din perspectiva bolilor de inimă.”, a mai declarat Maya Vadiveloo.

În trecut, popcornul făcut la microunde prezenta multe probleme de sănătate. Însă, multe dintre substanțele chimice implicate în acestea au fost îndepărtate.

Distribuie

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.