Vezi ce se întâmplă cu bateria telefonului tău când este lăsat să se încarce peste noapte

La o utilizare intensă a smartphone-ului, bateria tinde să se epuizeze. Pentru a păstra durata de viață a bateriei cât mai mult posibil, există anumite lucruri pe care trebuie să le faceți și altele pe care nu trebuie să le faceți.

Mulți oameni adoptă reflexul de a-și pune telefonul la încărcat seara, când se culcă. Dar lăsarea smartphone-ului în priză o noapte întreagă nu este lipsit de consecințe.

Ce se întâmplă dacă îți încarci smartphone-ul peste noapte?

Chiar dacă smartphone-urile sunt din ce în ce mai bune, este încă dificil să găsești un dispozitiv cu o baterie care să reziste o zi întreagă fără a fi reîncărcată de mai multe ori.

De aceea, este posibil să aveți obiceiul de a vă conecta telefonul mobil la priză atunci când vă culcați, astfel încât, atunci când vă treziți, smartphone-ul să fie complet încărcat. Dar este aceasta o idee bună?

Sursa: Social media

Încărcarea smartphone-ului pe timp de noapte are consecințe negative pentru dispozitivul tău

Dacă aveți obiceiul de a vă încărca telefonul mobil peste noapte înainte de a merge la culcare, faceți o greșeală, deoarece aceasta deteriorează bateria smartphone-ului dumneavoastră. Dacă lăsați telefonul mobil conectat la priză timp de mai multe ore, atunci când acesta a atins 100%, pur și simplu îi veți consuma bateria și nu va mai funcționa la fel de bine.

Deși smartphone-urile sunt echipate cu un program care încheie automat încărcarea atunci când aceasta este la maxim, dispozitivul dumneavoastră se poate descărca parțial. Acest lucru va face ca bateria să fie supusă unor mini-încărcări pe parcursul nopții, ceea ce va deteriora smartphone-ul pe termen lung. Prin urmare, este recomandabil să nu lăsați telefonul mobil în priză atunci când atinge 100%, ci să îl încărcați treptat pe parcursul zilei.

Care sunt sfaturile pentru a vă încărca smartphone-ul?

Pentru a vă încărca corect bateria smartphone-ului, trebuie să adoptați câteva obiceiuri, dar și să le alungați pe unele dintre ele pentru a o păstra pentru o perioadă lungă de timp.

Încărcați-vă smartphone-ul între 30% și 80% pentru a păstra bateria

Bateriile smartphone-urilor durează mai mult atunci când sunt încărcate între 30% și 80%.

Evitați să utilizați smartphone-ul în timp ce acesta se încarcă

În timpul încărcării, smartphone-ul nu trebuie utilizat pentru a evita supraîncălzirea. Acest lucru poate afecta calitatea bateriei dispozitivului dumneavoastră.

Evitați utilizarea unui încărcător care nu este potrivit pentru smartphone

Pentru a menține performanța bună a bateriei smartphone-ului dumneavoastră, este important să utilizați încărcătorul original furnizat de producător în momentul achiziționării. Porturile USB sunt clasificate în amperi și determină viteza de încărcare a smartphone-ului. Dacă nu mai aveți încărcătorul original, alegeți un încărcător cu același amperaj.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.