Oamenii tind să se simtă somnoroși imediat după ce au mâncat și nu doresc altceva decât să tragă un pui de somn. Dar, după cum se dovedește, asta este exact ceea ce ar trebui să evitați. A dormi sau chiar a sta întins imediat după ce ai mâncat poate avea niște consecințe cu adevărat supărătoare.

S-ar putea chiar să recunoașteți unele dintre simptome, dar nu v-ați dat seama că le-ar fi cauzat somnul de după masă.

1. Arsuri la stomac

În mod normal, acidul produs la digerarea alimentelor este conținut în stomac. Gravitația este de mare ajutor aici, deoarece forțează fluxul de fluid în jos. Când este culcat, acidul se deplasează prin stomac și poate intra în contact cu părțile sensibile ale sistemului digestiv. Acest lucru poate duce la  arsuri la stomac , o senzație dureroasă de arsură în piept sau gât.

2. Somnul va fi perturbat

Dacă ai mâncat o masă copioasă imediat înainte de a dormi, procesul complet de digestie continuă în timp ce dormi. Motivul somnului prost poate fi diferit pentru fiecare. Este posibil ca mintea ta să fie mai activă în timpul etapei de metabolism , determinându-te să dormi mai puțin profund. Un alt motiv ar putea fi faptul că stai treaz din cauza simptomelor de arsuri la stomac. Depinde și de ce tip de mâncare ai mâncat și cât de mult ai mâncat. 

3.Vei simți nevoia să urinezi mai des

Unii oameni au o nevoie crescută de a urina noaptea, care este cunoscută sub numele de nicturie . Acest lucru poate fi legat de cantitatea de cofeină din alimentele pe care le consumați. Aceasta înseamnă că mâncarea ta ar putea fi un  diuretic sau, cu alte cuvinte, te face să faci urinezi mai mult și mai des. Desigur, poate fi găsit în  cafea.Dar ceea ce nu mulți oameni știu este că este prezent și în ceai, în orice deserturi care conțin ciocolată și în unele medicamente.