Toți iubitorii de plante trebuie să știe.

Ce să toarnă pe plante iarna. Grădinarii sunt conștienți de faptul că sezonul rece este o perioadă foarte delicată pentru plantele de apartament. Pe măsură ce temperaturile scad, este nevoie de mai multă atenție pentru a le spori rezistența și pentru a le permite să lupte împotriva frigului iernii. Nu uitați că plantele de flori au fiecare propriile nevoi. Așadar, asigurați-vă că nu faceți greșeli care le-ar putea fi fatale.

Pentru a ajuta florile dumneavoastră să facă față mai bine perioadei de iarnă, iată câteva sfaturi de urmat și un amestec de casă foarte eficient pentru a proteja solul de îngheț.

Recomandări utile pentru a vă proteja plantele în timpul iernii

În timpul iernii, florile intră în repaus vegetativ: în această perioadă, este esențial să știți cum să efectuați procesul de irigare. În timpul sezonului rece, plantele trebuie udate numai atunci când solul de la suprafață este foarte uscat. Nu uitați că solul trebuie să fie în cele mai bune condiții pentru a asigura o bună creștere a plantelor. Solul este cel care hrănește plantele, oferindu-le nutrienții potriviți și care permite drenarea eficientă a apei.

Sursa: Social media

Pentru a avea grijă de plantele de apartament în această perioadă, iată câteva sfaturi recomandate de experții în aranjamente florale și grădinărit.

Nu folosiți apă rece, ci apă la temperatura camerei. Astfel se va evita șocul termic care poate afecta plantele.

Temperatura din interiorul încăperii în care vă amplasați plantele în ghiveci este crucială.  Asigurați-vă că florile nu sunt așezate lângă calorifer sau orice altă sursă de căldură.

În decembrie și ianuarie este bine să se pună un strat protector peste sol pentru a proteja rădăcinile și tulpinile de îngheț. Acest lucru este valabil atât pentru plantele în ghiveci din interior (sau de pe o terasă), cât și pentru cele din grădină sau curte.

Cele mai multe plante de interior au nevoie de 70-90% umiditate, ceea ce este imposibil de realizat într-un apartament. Acest lucru poate fi remediat prin plasarea unui umidificator în apropierea plantelor. Un alt sfat este să așezați ghivecele în tăvi umplute cu lut și apă. Aveți grijă, deoarece umiditatea scăzută poate face ca frunzele să se îngălbenească și să cadă. În plus, marginile frunzelor se transformă în necroză și creșterea este încetinită.

Bineînțeles, puteți cumpăra întotdeauna produse specializate pentru îngrijirea plantelor în magazinele specializate, inclusiv un amestec numit „mulci”. Acesta este un strat organic, de obicei făcut din rumeguș și așchii de lemn. Este adesea așezat pe solul plantelor cu flori pentru a le proteja de înghețul iernii. Acest amestec poate fi transplantat atât în ghiveci, cât și în grădină, direct pe sol pentru a păstra plantele. De asemenea, vă permite să scăpați de buruieni.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.