Iată cum poți scăpa de condens! Cele mai tari sfaturi, doar pe substantial.ro.

Frigul și umiditatea ridicată din casă sunt cauza anumitor neplăceri. Pe lângă deteriorarea vopselei de pe pereți și apariția mucegaiului, umiditatea duce și la fenomenul de condensare. Acest condens de pe ferestre afectează vederea și poate duce chiar la formarea de mucegai negru. Iată un sfat pentru a evita acest lucru.

Condensarea este o problemă frecventă în casă, care apare atunci când se răcește și temperaturile scad. Cu toate acestea, este posibil să previi formarea acestui condens pe ferestre folosind acest sfat nesperat.

Cum să evitați condensul pe ferestre?

Condensarea se formează în prezența căldurii și a umidității. Atunci când aerul cald și umed care circulă în casă intră în contact cu o fereastră sau cu o suprafață rece, umiditatea, care nu este altceva decât vapori de apă din aer, se lichefiază. Pe fereastră apar picături de apă.

Sursa: Social media

Condensarea este favorizată în special de diferența de temperatură dintre interior și exterior, care este accentuată de utilizarea încălzirii. Acesta este motivul pentru care acest fenomen este cel mai frecvent toamna și iarna.

Acest lucru poate fi remediat prin utilizarea nisipului pentru pisici. Acest truc neobișnuit este foarte eficient pentru a preveni aburirea geamurilor și din motive întemeiate.

Tot ce ai nevoie pentru acest truc este o litieră pentru pisici și o pereche de șosete. Asigurați-vă că șosetele nu au găuri și umpleți-le cu gunoi până la călcâi. Legați-le într-un nod și așezați-le pe pervazul ferestrei. Nisipul poate absorbi condensul, astfel încât în dimineața următoare ferestrele să nu mai aibă apă.

Un alt truc este să umpleți doar o singură șosetă cu nisip, să o legați și apoi să o puneți în a doua șosetă pentru a o face mai rezistentă.

Rețineți că puteți folosi acest sfat și pentru a preveni aburirea geamurilor mașinii.

Ce alte sfaturi există pentru a preveni condensul pe ferestre?

Pentru a evita condensarea, este important să aerisiți zilnic casa pentru a reînnoi aerul din încăpere și pentru a promova o bună circulație a aerului. De asemenea, puteți cumpăra un dezumidificator de aer pentru a regla nivelul de umiditate. Un nivel ridicat de umiditate este dăunător pentru casa dumneavoastră, dar și pentru sănătatea dumneavoastră. Acesta favorizează dezvoltarea ciupercilor și a mucegaiului pe pereți și pe ramele ferestrelor, precum și problemele respiratorii.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.