Mirosurile neplăcute vor deveni o urata amintire.

Coșul tău de gunoi nu miroase a trandafiri când îl deschizi și, mai mult, pute de-a dreptul în bucătărie! Nu vă faceți griji, prin alungarea câtorva obiceiuri proaste și adoptarea produselor potrivite, veți putea depăși acest inconvenient zilnic.

Există modalități simple de a dezodoriza coșul de gunoi pentru a ține la distanță mirosurile și a evita atragerea dăunătorilor. Pentru a pune capăt acestei probleme, puteți folosi un produs din interiorul coșului de gunoi: uleiurile esențiale.

Cum folosești uleiurile esențiale pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din coșul de gunoi?

Pentru a scăpa de mirosul urât mirositor din coșul de gunoi din bucătărie, nu trebuie să apelați la odorizante chimice dure sau la alte difuzoare de arome. Pentru a vă deodoriza și chiar parfuma coșul de gunoi, vă sugerăm să vă bazați pur și simplu pe uleiurile esențiale pe care le puteți pulveriza pe fundul coșului de gunoi.

Sursa: Social media

Una dintre cele mai comune tehnici este aceea de a înmuia vată de bumbac cu aproximativ 10-15 picături de ulei esențial și de a o pune pe fundul coșului de gunoi. Apoi puneți punga de gunoi deasupra. Parfumul se va răspândi în toată bucătăria.

Motivul pentru care acest truc funcționează este că bumbacul este deosebit de absorbant și păstrează mirosul pentru o perioadă lungă de timp. Mirosul uleiului esențial pe care îl alegeți va rămâne în bumbac suficient de mult timp pentru a vă menține casa dezodorizată timp de câteva zile.

Rețineți că este important să înlocuiți tamponul de vată în fiecare săptămână. De asemenea, nu uitați să vă curățați regulat coșul de gunoi din bucătărie. De asemenea, este indicat să înlocuiți tamponul de vată de fiecare dată când scoateți gunoiul. Acest lucru vă va asigura că adoptați acest sfat în mod regulat.

Alte sfaturi pentru eliminarea mirosurilor din coșul de gunoi al bucătăriei

Pentru a vă proteja casa de mirosurile din coșul de gunoi din bucătărie, există o serie de alte sfaturi. Le-am selectat pe cele mai eficiente pentru dumneavoastră:

Curățarea temeinică a coșului de gunoi

Apa și săpunul pot fi uneori suficiente pentru a scăpa de mirosul din coșul de gunoi din bucătărie. Dacă nu a fost curățat de ceva timp, îl puteți curăța cu un amestec de 1 linguriță de detergent pentru vase, 1 litru de peroxid de hidrogen 3% și 1/4 pahar de bicarbonat de sodiu. Puteți folosi, de asemenea, apă și proprietățile dezinfectante ale oțetului alb. Oțetul alb rămâne un excelent absorbant de mirosuri. Dar funcționează cel mai bine în cazul mirosurilor moderate.

Bicarbonat de sodiu în coșul de gunoi: un deodorant eficient

Bicarbonatul de sodiu este un alt absorbant de mirosuri care poate fi folosit în diferite zone ale casei, cum ar fi frigiderul sau canalele de scurgere. Înainte de a pune coșul de gunoi, presărați bicarbonat de sodiu pe fundul pubelei și bucurați-vă de rezultat.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.