Un lider de succes ar trebui să țină cont de anumite aspecte care țin de comunicare.

1. „Nu sunt sigur de…”

Chiar dacă ai anumite îndoieli și nu ești convins de cum ar trebui să procedezi într-o anumită situație, nu transmite niciodată acest sentiment către angajații și colegii tăi. Astfel procedat, ceilalți nu vor simți decât că îți lipsește încrederea în sine și în luarea deciziilor. Este indicat ca înainte de a-ți expune ideile în fața celorlalți să vii cu temele făcute și să transmiți un mesaj clar, care oferă încredere.

2. „Ca să fiu sincer…”

Atunci când spui acest lucru îi poți faci pe ceilalți să creadă că în alte dăți nu ai fost sincer și că, la un moment dat, ai preferat să maschezi adevărul pentru a evita o anumită situație care nu te făcea să te simți confortabil.

3. „Voi încerca”

Atunci când îți dorești să ai rezultate remarcabile și să fii categoric, „voi încerca” nu va face decât să ofere impresia că nu ești sigur pe tine și nici nu ești conștient de capacitățile pe care le ai, pentru a ști cu certitudine ce poți face și ce nu. A spune „Voi face” oferă mai multă încredere și implicare.

Ce să NU spui niciodată pentru a fi un lider de succes! Evistă aceste exprimări
Ce să NU spui niciodată pentru a fi un lider de succes! Evistă aceste exprimări

4. „Înțelegi ce spun?”

Acest lucru poate arăta că nu ești sigur că modul în care comunici cu ceilalți este unul corect, coerent și pe înțelesul tuturor.Comunicarea este o parte extrem de importantă pentru a fi un lider excelent, așa că încrederea în modul în care îți transmiți ideile și gândurile este foarte relevant în ochii celorlalți.

5. „Literalmente”

Acest termen poate crea disconfort și poate aduce chiar stres în rândul angajaților tăi. Este foarte des folosit și uneori chiar se face exces în comunicare atunci când se vrea transmiterea unui mesaj clar. Nu poate face decât să pună accentul pe o idee care induce celorlalți anumite condiții de stres, chiar dacă este folosit cu cele mai bune intenții.

Distribuie

Mihaela are 22 de ani. A absolvit studiile la Facultatea de Litere, „Universitatea București” și activează în domeniu de 3 ani, lucrând la mai multe publicații.