Alege să te vindeci prin rugăciune. De fiecare dată când simți că greul apasă asupra ta, când simți că nu te mai regăsești sau poate doar treci printr-o perioadă grea, rostește o rugăciune.

Religia ortodoxă este plină de rugăciuni și numai omul smerit care caută va ști să le găsească. Repetă în gând rugăciunea aceasta și ferește-te de cele rele.

pixabay.com

„Dumnezeul nostru,

nădejdea tuturor marginilor pământului si a celor ce sunt pe mare departe,

Cel ce mai înainte ai tocmit, prin Legea Ta cea Veche si cea Noua, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum,

pe Tine Te lăudăm si Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta,

ca să ne nevoim întru ele cu sârguință, spre mărirea numelui Tău celui sfant și spre iertarea păcatelor noastre,

spre omorârea patimilor și biruința asupra păcatului,- că impreuna cu Tine răstignindu-ne si ingropându-ne,

să ne ridicam din faptele cele moarte si să petrecem cu buna plăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre.

Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi,

Hristoase-Dumnezeule,

si Ție slavă înălțăm, împreună si Celui fara de inceput al Tau Parinte, si Preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”

Importanța postului Crăciunului

Postul Crăciunului este pentru lumea ortodoxă primul post din anul bisericesc și ultimul post din anul civil. După cum spun rânduielile bisericești, se lasă post în ziua de 14 noiembrie și se ține până în 24 decembrie, ziua ajunului. Acest post este cunoscut pentru importanța pe care Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, iar postirea într-o astfel de perioadă este benefică numai cu ajutorul rugăciunii. Credincioșii îi mulțumesc lui Dumnezeu prin ținerea postului și îl tratează cu slavă. Ei primesc mântuirea de la Domnul Nostru Iisus Hristos prin rugăciune și miluință.