Mihaela Bilic recomandă pufuleții pe post de gustare.

Mihaela Bilic este un medic nutriționist extrem de cunoscut. Aceasta le-a arătat urmăritorilor săi cea mai bună alternativă pentru gustări, dintre cele nesănătoase. Tu ce ai alege dintre popcorn și pufuleți? Hai să vedem ce spune și specialistul.

Mihaela Bilic nu interzice niciun aliment în cadrul unui stil de viață sănătos. Cu toții știm că e greu să te abții de la anumite preparate când ești la dietă, așa că aici ai voie să le mănânci. Bineînțeles că totul îl faci cu moderație și cantitatea mâncată va fi mai mică. Nici sportul nu ar trebui să lipsească din activitatea sa zilnică pentru o siluetă de invidiat.

Social media

Aceasta a vorbit despre diferențele dintre popcorn și pufuleți. Gustările sunt făcute din mălai sau porumb, ulei și sare. Ele sunt umflate cu aer și nivelul de ulei este diferit. În popcorn uleiul este prezent 27%, iar în pufuleți doar 10%. Gustarea preferată pentru ca silueta să nu fie afectată sunt chiar pufuleții. O pungă de 85 de grame poate ajunge la 360 de calorii, față de 580.

„Popcorn sau pufuleți?
Fie că ne uităm la un film sau vrem să uităm de plictiseală/griji, ne trebuie ceva de ronțăit. Și dacă e fără gluten, cu atât mai bine! Ce variantă e mai sigură pentru siluetă? Pufuleții!!
La capitolul materie primă sunt identice: porumb/mălai, ulei și sare. În popcorn avem mai mult ulei (27% grăsime), iar în pufuleți doar 10%. Caloriile pe 100g diferă și ele: 530 la popcorn și 427 la pufuleți.
Sunt expandate prin căldură (umflate cu aer), deci au volum mare și greutate mică…și asta e bine, ni se pare că mâncăm mult. La volum egal punga mare de popcorn are 110g și 580cal, iar cea de pufuleți are 85g și numai 360cal.
Există și pungă mică de pufuleți, de 45g și 190cal, o gustare dietetică care merge bine cu un lapte bătut.”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.