Wizz Air este una dintre companiile aeriene care a reușit să își pună pasagerii în cap mai mult ca niciodată anul acesta.

Compania a anulat curse pe bandă rulantă, unele chiar cu câteva minute înainte de decolare. Pasagerii s-au revoltat, dar, se pare că rezolvare concretă nu există. Însă, în timp ce oamenii sunt dezamăgiți și lăsați baltă fără nicio explicație, angajații Wizz Air nu au motive să se plângă.

Wizz Air este una dintre companiile care dețin monopolul pe piața zborurilor aviatice din România. După retragerea forțată a celor de la Blue Air, Wizz Air a câștigat teren în rândul companiilor low cost de la noi din țară. Zeci de curse decolează zilnic de pe unele dintre cele mai mari aeroporturi de la noi din țară, iar asta face ca personalul să fie mereu pe fugă și să lucreze la foc automat.

Personalul de la Wizz Air este antrenat și pregătit pentru situații stresante și nu este de mirare că fiecare însoțitor de zbor știe ce trebuie să facă în condiții extreme. Multă lume tinde să creadă că meseria de însoțitor de zbor vine la pachet numai cu avantaje și că numai faptul că te plimbi dintr-o țară în alta este un mare plus. În realitate, lucrurile stau diferit.

Ce program de lucru are un însoțitor de zbor Wizz Air. Remunerația este una pe măsură
social media

Wizz Air are grijă de personalul său

Însoțitorii de zbor nu au fost mult timp la dispoziție pentru activitățile lor personale, având în vedere că sunt mereu pe drumuri și au zeci de escale. Nici programul de muncă nu este unul prea lejer, însă, se pare că partea financiară compensează orice sacrificiu făcut, mai ales dacă vorbim de companiile aeriene mari.

În cazul însoțitorilor de zbor de la Wizz Air, programul de lucru poate să difere. Există zboruri de dimineață, zboruri pe timp de zi sau zboruri de seară. În medie, pe lună, fiecare însoțitor de zbor are 12 sau 13 zboruri, iar asta înseamnă 12, 13 zile lucrate pe lună. Pe lângă aceste zile, există și zile de stand by, iar în cazul în care ești sunat și ți se modifică programul, trebuie să mergi să zbori în aceea zi.