Nicolae Ceaușescu avea o dietă echilibrată și mânca alimente naturale.

Nicolae Ceaușescu a fost liderul Partidului Comunist și a condus România din 1965 până la executarea sa, în 1989. Chiar dacă își putea permite orice își dorea, acesta avea un regim alimentar destul de simplu și care poate fi accesibil oricui.
La mesele oficiale sau de sărbători, Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena, mâncau preparate românești, dar meniul era mai diversificat. În viața de zi cu zi, nu erau deloc pretențioși și apelau des la alimente naturale, chiar de la țară.
După moartea sa, aceste detalii au ieșit la iveală, când apropiații cuplului au ales să vorbească despre obiceiurile dictatorului. Acesta avea o rutină zilnică de la care nu se abătea. Se trezea în fiecare zi la aceeași oră, iar la 8:00 acesta ajungea la biroul său din comitetul partidului.

Ce mânca Nicolae Ceaușescu în mod frecvent

De la micul dejun nu lipsea ceaiul cu lapte, în detrimentul cafelei. Se serveau ouă fierte, brânză sau șuncă. Fructele nu erau pe placul lui Nicolae Ceaușescu, dar consuma în fiecare zi un pahar cu suc de grapefruit. Băutura îi era servită după somnul de după-amiază. După ora 13:30, liderul se odihnea în jur de o oră și avea pregătit un spațiu chiar în biroul său.

Din meniul său nu lipseau verdețurile și legumele, iar borșul de ștevie sau lobodă se numărau printre preferatele acestuia. Primăvara alegea să mănânce piure de urzici, iar salata de roșii cu brânză nu lipsea de pe masa acestuia.

Arhivă

Deși îi plăcea să meargă la vânătoare, Nicolae Ceaușescu nu consuma carne roșie. Regimul său alimentar îi permitea să consume puțină carne. Legumele erau preferatele lui, iar bucătarii familiei au mărturisit că preparau în mod frecvent musaca de legume cu ouă și smântână.

Nicolae Ceaușescu suferea de diabet și nu consuma dulciuri. Când își dorea un astfel de preparat, consuma doar dacă avea îndulcitor natural, precum siropul de arțar. În anul 1986 a primit de la medic insulina și un regim alimentar strict de la care nu s-a abătut deloc.

În delegațiile sale, președintele ducea preparate românești pe care le consuma, în detrimentul altor specialități culinare. Acest lucru îl făcea și pentru că îi era frică să nu fie otrăvit, ca în cazul altor lideri de stat.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.