Nimeni nu își dorește să aibă Alzehimer, una dintre cele mai grave boli. Ei bine, un obicei pe care îl fac majoritatea românilor crește cu 40% riscul către a dezvolta această afecțiune neuronală. Iată ce trebuie să eviți de acum înainte pentru a avea o bătrânețe liniștită, în care să-ți aduci aminte de nepoții tăi. 
Multe persoane aleg să se odihnească în pat după ce termină serviciul. Odată cu așezarea în pat, somnul este bine-venit din cauza oboselii acumulate peste zi. Oricât de benefic ți se pare ție acest somn, află că îți poate produce multe probleme. Obiceiul de a dormi în timpul zilei mai mult de o oră crește cu 40% riscul de a avea Alzheimer.
Somnul de după-amiază este de înțeles pentru persoanele care înaintează în vârstă. Dar dacă este zilnic și mai lung de o oră, nu mai este sănătos, ducând către această afecțiune. Dacă se instalează deficiența cognitivă sau demența, nevoia de a dormi crește fără să ne dăm seama.
Un studiu a arătat că demența afectează neuronii care ajută trezirea zonelor cheie ale creierului. Poate părea că somnul din timpul zilei vine în continuitatea celui de noapte, dar nu este așa. Ele sunt cicluri diferite și nu ar trebui să continue.